Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kupovina

Što kažu poslodavci, isplati li se raditi na blagdan?

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
26.12.2018.
u 22:32

'Tvrdim da su danas centri otvoreni da bi sigurno bili puni kao i obično. Konzumerizam ne spava, on živi 365 dana godišnje i kad god je moguće on dođe do izražaja'

Zadnja dva dana su za većinu ljudi bili neradni. Iako su neke trgovine prijašnjih godina radile na blagdan sv. Stjepana, danas to više nije tako.

Ako se radnike pita, njima sigurno odgovara odluka da se spajaju ta dva blagdana, no što kažu poslodavci? Isplati li se, gledajući iz poslovne perspektive, uzeti slobodno, odnosno zatvoriti trgovine na dva dana?

"Tvrdim da su danas centri otvoreni da bi sigurno bili puni kao i obično. Konzumerizam ne spava, on živi 365 dana godišnje i kad god je moguće on dođe do izražaja", pojašnjava Slobodan Školnik, glavni direktor Emmezete za HRT.

Izgleda da je upravo ta potrošnja koja je prisutna u cijeloj godini rezultirala tome da poslodavci ove godine lakše zatvaraju svoje trgovine i daju radnicima mogućnost da blagdane provedu u miru s obitelji.

"Oni na neki način balansiraju i kažu o.k., napravit ćemo promet koji smo planirali i idemo onda djelatnicima ostaviti možda jedan dan slobodno koji i onako moramo više platiti. Znači, rast potrošnje, u biti, omogućuje da se možda manje radi", potvrdio je Drago Munjiza, izvršni direktor trgovačkog lanca Lonia.

Tako da se može zaključiti da isplativosti u radu na blagdan nema, slažu se poslodavci.

>> Pogledajte video čestitku predsjednice Kolinde Grabar Kitarović

Ključne riječi

Komentara 17

Avatar Apsalar
Apsalar
22:52 26.12.2018.

Zakonom zabraniti rad nefjeljom i praznicima. Ne ostavljati vlasnicima na volju. A ni kupcima. Čovjek se prilagodi svemu, kupovina je nevažna stavka.

Avatar mileudarcina 1
mileudarcina 1
23:48 26.12.2018.

Ajmo ovako, državne službe ne rade a zarađuju, kako je to moguće, fenomen,

DU
Deleted user
07:03 27.12.2018.

Svi koji zagovaraju rad Nedjeljom i praznicima treba im se to i omogućiti. Oni neka rade umjesto onih koji bi kao trebali raditi. Odrastao sam u državi, u kojoj se nije radilo niti Nedjeljom niti praznicima niti blagdanima, pa eto nisu bankrotirali.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije