Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zaštićena vrsta

Hrvatski carinici pregledavali torbe Koreanaca pa ostali iznenađeni onime što su švercali

Zračna luka Franjo Tuđman
Foto: Borna Filic/PIXSELL
07.02.2019.
u 18:03

Zagrebačka policija privela je dvojicu državljana Republike Koreje, kod kojih je pronašla 252.000 komada mlađi strogo zaštićene vrste europske jegulje.

Dvojica državljana Republike Koreje od 38 i 47 godina, nakon kriminalističke istrage osumnjičeni su za kazneno djelo  'uništavanja zaštićenih prirodnih vrijednosti', objavili su iz PU zagrebačka na svojim internetskim stranicama.

Naime, 38-godišnjak i 47-godišnjak su u srijedu, 6. veljače, ujutro zatečeni u zagrebačkoj zračnoj dr. Franjo Tuđman u Velikoj Gorici, s namjerom odlaska iz Republike Hrvatske.

Na izlaznoj carinskoj kontroli službenici Carine su im prilikom pregleda, u osobnoj prtljazi, odnosno u osam putnih kovčega, pronašli 252.000 komada strogo zaštićene vrste europske jegulje (mlađi staklače). Materijalna šteta iznosi više od 3 milijuna kuna.

Mlađe jegulje zbrinuta su u Zoološkom vrtu u Zagrebu, navode iz policije.

Državljane Republike Koreje preuzeli su policijski službenici i nad njima proveli kriminalističko istraživanje, a po dovršetku istrage predali ih pritvorskom nadzorniku. Općinskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici dostavljena je kaznena prijava. 

Denis Klarendić o Daruvarcu

 

Komentara 1

GO
goldi
22:44 07.02.2019.

Treba drmnuti i onog od koga su to dobili!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije