Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Završetak blagdana

Počele se stvarati gužve na cestama. Evo gdje i kada se očekuju problemi

promet
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL/Ilustracija
1/3
Autori: Vecernji.hr, Hina
22.04.2019.
u 12:07

Na prilazima gradu Zagrebu, na naplatnim postajama Lučko i Zagreb-istok, kao i na zagrebačkoj obilaznici (A3), posebice krajem dana, moguće su gužve i kraća čekanja

Pojačan je promet osobnih vozila na većini graničnih prijelaza s BiH na ulasku, sa Slovenijom na izlasku. Zbog pojačanog prometa na graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija kolona vozila duga je oko 2 km, a dijelom se proteže i na Istarski ipsilon, javlja HAK.

Danas se ponovno očekuju zastoji na graničnim prijelazima u smjeru Slovenije, na prijelazima sa Srbijom (Bajakovo) i Bosnom i Hercegovinom (Slavonski Brod, Stara Gradiška, Maljevac, Županja, Metković). Pojačan promet i gužve bit će izraženije sredinom i krajem dana zbog povratka prema svojim domovima.

Na autocesti A3 Bregana-Lipovac u smjeru graničnog prijelaza Bregana i dalje prema Sloveniji, ali i autocestama A1 i A6 Rijeka-Zagreb prema unutrašnjosti. Na prilazima gradu Zagrebu, na naplatnim postajama Lučko i Zagreb-istok, kao i na zagrebačkoj obilaznici (A3), posebice krajem dana, moguće su gužve i kraća čekanja.

Foto: HAK

Sa završetkom uskrsnih blagdana u ponedjeljak je pojačan promet prema sjeveru, a čeka se i na graničnim prijelazima sa Slovenijom. Kako javljaju slovenski prometni servisi, najduže se u ponedjeljak ujutro čekalo na graničnom prijelazu Gruškovje/Macelj, gdje je za ulazak u Sloveniju čekanje za osobne automobile bilo jedan sat i petnaest minuta, a za autobuse jedan sat.

Na graničnom prijelazu Obrežje-Bregana osobna vozila čekaju oko 20 minuta, a od 20 minuta do pola sata na prijelazima u Istri, javlja prometni portal Promet.si.

Slovenski  prometno-informacijski centar objavio je da se intenzivno povećanje prometa od granice s Hrvatskom u pravcu prema sjeveru očekuje prvenstveno u ponedjeljak popodne i u utorak, pri čemu se gužve i kolone zbog završetka praznika mogu očekivati na autocesti od Kopra prema Ljubljani te na autocesti prema prijelazu Karavanke s Austrijom.

Video: Očevid na Makimirskoj nakon prometne nesreće

 

Komentara 2

SL
Slavonskarakija
13:30 22.04.2019.

Idu ljudi kuci s odmora ili posjete obitelji, pa opet, na posao. Produzeni weekend. Normalno.

Avatar Ronin
Ronin
12:58 22.04.2019.

Opet "skijaši" prave gužvu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije