Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Drama u HNS-u

'Pobijedio je stav da ne smiješ pucati u svoje ljude'

HNS
Foto: Igor Soban/PIXSELL
1/5
07.06.2017.
u 09:00

- Što god smo htjeli, mogli smo dobiti - rekao je Vlahušić o ponudi HDZ-a.

HNS-ov Andro Vlahušić jutros je na televiziji N1 komentirao jučerašnju odluku Predsjedništva HNS-a i Kluba zastupnika HNS-a da odbiju suradnju s HDZ-om i ulazak u Vladu.

- HNS je odlučio da bude politička stranka i sačuva svoj svjetonazor i budemo odgovorni prema onima koji su nas birali. Više od polovice saborskih zastupnika bilo je za to da se glasa protiv novih ministara i više od polovice ljudi jučer je bilo za to da su vrijednosti ispred pozicija - rekao je Andro Vlahušić te dodao da su saborski zastupnici Vesna Pusić, Anka Mrak Taritaš, Nada Turina Đurić i Goran Beus Richembergh bili ključni da se ne prihvati ponuda HDZ-a.

Mogli smo dobiti što god smo htjeli

- Na kraju je Vrdoljak prihvatio većinsko mišljenje i podnio ostavku - kazao je Vlahušić i jutros ponovio da je HDZ-ova ponuda bila "jako velika". - Što god smo htjeli, mogli smo dobiti. Bila je to klasična politička trgovina koju nismo mogli prihvatiti - rekao je Vlahušić te dodao da su glasovali za suradnju s HDZ-om, onda bi iz "HNS-a morali izbaciti četvero ljudi". 

- Na zadnjem Predsjedništvu smo rekli da nema nacionalnih tema prije lokalnih izbora, a pregovori su se vodili prošli tjedan. I jučer je bilo uvjerenje da mi moramo doći na Predsjedništvo i samo dići ruke i da je to gotova stvar. Pobijedio je stav da ne smiješ pucati u svoje ljude, zato sam i zatražio smjenu još u nedjelju - rekao je Vlahušić te dodao da bi rezultati HNS u drugom krugu lokalnih izbora sigurno bili bolji da se nije govorilo o koaliciji HDZ-a i HNS-a.

Smjena Barišića i skidanje ploče "Za dom spremni"...

- Vrdoljak je vjerovao da se HDZ može promijeniti, i da se kurikularna reforma može provesti za par godina. Ja to nisam smatrao. No Vrdoljak je sinoć sam uzeo pauzu i potom zatražio da se glasa o nesuradnji s HDZ-om i prvi glasao za to - rekao je Vlahušić i dodao da je ploča "za dom spremni" u Jasenovcu i smjena ministra Barišića bila "nulti" uvjet u razgovorima s HDZ-om. 

- Vrdoljak je kazao da će na njegovo mjesto u Saboru već za dan dva doći njegov zamjenik - kazao je Vlahušić.

Sve o preslagivanju Vlade čitajte OVDJE. 

 

Komentara 13

GO
Gomila
10:07 07.06.2017.

HNS nestaje iskpopali sami sebi rupu priznali da ih hrvatski narod ne iteresira

DU
Deleted user
10:36 07.06.2017.

Vesna pusic se pokazala kao uteg HNS, kazu da su ideoloski razliciti, ali to istovremeno znaci da ste postali trgovacka stranka. Mislite li da je vasa osnivacica Savka Dabcevic Kucar bila ideoloski ukljucujuci i Miku Tripala od dr. Franje Tudjmana ??? Ne gospodo oni su ideoloski potpuno isti i ako ste sljednici tih ideologija kako to da sada nemozete zajedno Lijepo izdali ste ideologiju za interese projugoslovenski orijentirane vesne pusic koja je uz podrsku mesica od jedne hrvatske stranke napravila suprotno, ako se rijesite takvih mozete se opet nadati glasovima, cacic i vrkic su bili u pocetko stranke njih vratite i uz vrdoljaka mozete racunati na prostor sredine

LA
like_a_boss
10:08 07.06.2017.

Trgovačko društvo HNS je gotovo...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije