Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 189
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pravomoćna presuda

Po 23 godine zatvora za ubojstva Hrvata i Bošnjaka na Vlašiću

'sudnica, sudacki cekic'
''
20.09.2013.
u 12:56

Radoslav Knežević i Marinko Ljepoja pravomoćno su osuđeni na 23 godine zatvora za zločin protiv čovječnosti počinjen protiv 200 Hrvata i Bošnjaka na planini Vlašić u kolovozu 1992. godine

Sud u BiH drugostupanjskom presudom izrekao je Radoslavu Kneževiću 23 godine zatvora te potvrdio 23 godine zatvora Marinku Ljepoji za zločin protiv čovječnosti počinjen protiv 200 Hrvata i Bošnjaka na planini Vlašić u kolovozu 1992. godine, piše Oslobodjenje.ba.

Presudom Suda BiH od 28. lipnja 2012. godine Saša Zečević, Radoslav Knežević i Marinko Ljepoja proglašeni su krivim za zločin protiv čovječnosti te im je izrečeno po 23 godine zatvora, dok su Petar Čivčić i Branko Topola oslobođeni optužbe za ratni zločin na Korićanskim stijenama.

Prvostupanjskom presudom Knežević je osuđen na kaznu od 23 godine zatvora. Okružni sud u Banjoj Luci 17. studenog 2005. i Vrhovni sud Republike Srpske 18. travnja 2006. godine bili su ga osudili na 10 godina zatvora.

Tužiteljstvo BiH uložilo je žalbu na presudu Kneževiću tražeći strožu kaznu, dok je Kneževićev branitelj tražio ukidanje prvostupanjske presude ili donošenje odluke o njenom preinačenju, tako da se optuženom uzme u obzir kazna izrečena presudom banjalučkog Okružnog suda i presudom Vrhovnog suda Republike Srpske i da mu se izrekne odgovarajuća jedinstvena kazna.

>> U Srbiji provjeravaju Mladićeve suradnike, slijede uhićenja?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije