Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
afera 'Po babi i stričevima'

Pljušte reakcije o optužnici protiv ministara: 'To je velika sramota za Hrvatsku, zahtjeva ostavku cijele Vlade'

Zagreb: Sabor 11. sjednicu počeo aktualnim prijepodnevom
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
1/3
26.10.2022.
u 13:09

Da ima gram srama, stida, savjesti, bilo čega on bi podnio ostavku. Ali on to neće napraviti jer ga za ovu državu u stvari boli briga, rekao je za Večernji list Peđa Grbin, predsjednik Socijaldemokratske partije Hrvatske

Stižu reakcije na USKOK-ovu optužnicu protiv četvorice bivših članova Plenkovićeve Vlade - Darka Horvata, Borisa Miloševića, Tomislava Tolušića i Josipa Aladrovića te još četvero osumnjičenih, a koje se sumnjiče za nezakonitosti s dodjelom poticaja i nezakonitosti pri zapošljavanju.

"Četiri ministra, četiri člana Vlade optuženi su da su činili kaznena djela u obnašanju svoje dužnosti. Čak i za hrvatske standarde korupcije to izlazi iz apsolutnih svih okvira. I nakon ovoga, a sjetimo se još Kuščevića, Žalac, Rimac da ne nabrajam dalje, odakle Andreju Plenkoviću obraz da se usudi reći da on i njegova stranka s tim nemaju ništa. Da ima gram srama, stida, savjesti, bilo čega on bi podnio ostavku. Ali on to neće napraviti jer ga za ovu državu u stvari boli briga", rekao je za Večernji list Peđa Grbin, predsjednik Socijaldemokratske partije Hrvatske.

"Svakodnevna je to vijest, više nije čak ni svakodnevna nego se se skoro iz sata u sat takve vijesti događaju. To postaje uobičajena vijest, sport i glazba", smatra Krešo Beljak, predsjednik HSS-a.

Za Večernji list podizanje optužnice komentirao je i Ivan Penava, čelnik Domovinskog pokreta.

"Jedna je to velika sramota za hrvatsku državu. Rekao sam nebrojeno puta, nažalost, hrvatska politika i razina moralne i etičke odgovornosti u hrvatskoj politici je toliko niska da je suludo i govoriti jer nema tko čuti, ali definitivno ovaj današnji čin je sramotan i koji sa aspekta odgovornosti zahtjeva ostavku kompletne Vlade i raspisivanje novih izbora. Ovo se u povijesti nije dogodilo u Hrvatskoj, a vjerujem i u malo kojoj državi u svijetu, da imate potpredsjednika Vlade i praktički četiri ministra protiv kojega se potvrđuje optužnica što govori o razmjerima korupcije i pljačke koje vladaju u hrvatskoj državi. Praviti se da s tim Andrej Plenković i aktualna Vlada nemaju veze je nevjerojatno jer nemoguće je da četiri ministra i potpredsjednik Vlade s premijerom nema veze i apsolutno je sva odgovornost na njemu i njegovoj vladi. Nakon ovog čina jedino normalno u bilo kojoj sređenoj državi jest odlazak na nove izbore i izbor nove Vlade koja bi dobila povjerenje građana RH. Nažalost, to od Andreja Plenkovića ne možemo očekivati jer je on to već demonstrirao ranije nebrojeno puta i zbog toga nažalost moramo konstatirati da živimo u zemlji u kojoj se ovakve stvari redovno događaju na najvišim mogućim razinama. Nema političke odgovornosti uopće i pitanje je kakvu pouku može izvući hrvatski narod i građani i kakvoj se perspektivi mogu svi skupa nadati i kako se uhvatiti u koštac s gorućim problemima koji opterećuju Hrvatsku kad imate vladajuću strukturu od koje je pola Vlada pod sudskim optužnicama, a veći broj ministara završio iza rešetaka. Nešto neviđeno u povijesti", rekao je Ivan Penava.

Komentara 41

KO
Kološanin
13:36 26.10.2022.

Daj Peđa, baš ti si se našao govoriti o nezakonitom zapošljavanju. Tko ti je i kako zaposlio ženu na Rebru? Dvoličniji si, nego duži.

PO
poluvodič
14:22 26.10.2022.

Reći ću jednu vrlo neočekivanu teoriju zašto u Hrvatskoj ima toliko korupcije. Obiteljske vrijednosti. Da da.. Neki dan me vlastiti roditelji pitaju zar ne bih ja pomogao "svome" da sam u poziciji da mogu "pomoći"... Dragi moji, da Hrvatska nije tradicionalna i nazadna država u kojoj je obitelj još uvijek na prvom mjestu iznad boga i države, davno bi nam bilo puno bolje. Ovako će sve do kraja svijeta svaki kum, brat, stric, rodijak, pogodovati svome.. Nijemci npr se rješavaju djece odmah po 18godini života i malo imaju kontakta s rodbinom općenito, isto tako u drugim državama zapada... Nije rodijak bitniji od dobrobiti društva..malo tko je spreman prihvatiti tu maksimu.

BL
blackeder2022
13:44 26.10.2022.

Prije će Sava poteći uzvodno,nego Plenković podnijeti ostavku.Kakav bi mu to CV bio-korumpitko!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije