Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 143
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tragična nesreća

Planinarka poginula na Učki: poskliznula se i pala u provaliju

HGSS
Foto: Vjeran Žganec Rogulja/Pixsell
03.10.2017.
u 12:23

Nesreća se dogodila na stazi uz kilometarski kanjon potoka Banina, koji izvire na Učki i ulijeva se u more kod Ike

Starija planinarka poginula je u subotu kada se prilikom spuštanja poskliznula na stazi na Učki i pala u provaliju, objavio je danas HGSS.

Nesreća se dogodila na stazi uz kilometarski kanjon potoka Banina, koji izvire na Učki i ulijeva se u more kod Ike.

Putem centra 112 alarmiran je HGSS, a odmah po dojavi prema Učki su upućena desetorica najbližih gorskih spašavatelja. U početku akcije spašavateljima nije bila poznata sudbina unesrećene osobe s obzirom na to da se tijelo nakon pada nalazilo na nepristupačnom mjestu. Dolaskom prvih spašavatelja na mjesto nesreće, potvrdile su se najcrnje slutnje, navodi HGSS.

Nakon očevida, tijelo nastradale osobe smješteno je u brdsku nosilju. Uz pomoć užeta i sistema svetog Bernarda, nosiljka s tijelom je izvučena iz kanjona te potom spuštena s planine.

Običaj gorskih spašavatelja jest da se nosiljka s tijelom pokojnika uresi zimzelenim vjenčićem ili grančicama, simbolom vječnosti.

Komentara 2

Avatar istina007
istina007
13:38 03.10.2017.

Najiskrenije saučešu obitelju i ja sam planinarka i žao mi jel amo jedna belika porodica

Avatar babas
babas
17:27 04.10.2017.

Starija žena planinari po rubovima provalija? Pa zar se ne može planinariti po sigurnom terenu,zbogom pameti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije