Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MILANOVIĆ ODLUČIO

PITANJE DANA Što mislite o održavanju parlamentarnih izbora u srijedu?

Predsjednik Milanović odlučio, izbori će se održati u srijedu 17. travnja
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
1/3
15.03.2024.
u 12:17

Zanimljivost održavanja parlamentarnih izbora u srijedu jest i to što prema zakonu taj dan mora biti neradni

Nakon što se Sabor raspustio ovog četvrtka, predsjednik Zoran Milanović službeno je potvrdio kako na parlamentarne izbore idemo 17. travnja. Neočekivana je ovo odluka s obzirom na to da je praksa posljednjih godina bila da se izbori održavaju na uobičajeno neradni dan, u nedjelju, no građani će ovoga puta na birališta izaći u srijedu.

Ranije se pretpostavljalo da bi izbori mogli biti 28. travnja ili pak 12. svibnja. S obzirom na to da prema zakonu izbori se moraju održati najmanje 30, a najviše 60 dana od raspuštanja Sabora, predsjednik je imao na raspolaganju pet nedjelja. Zanimljivost održavanja parlamentarnih izbora u srijedu je i to što prema zakonu taj dan mora biti neradni. 

''Predsjednik Republike Zoran Milanović donio je Odluku o raspisivanju izbora za zastupnike u Hrvatski sabor. Prema Odluci o raspisivanju izbora za zastupnike u Hrvatski sabor, izbori će se na biračkim mjestima u Republici Hrvatskoj održati u srijedu, 17. travnja 2024. godine, a izbori na biračkim mjestima u sjedištima diplomatsko-konzularnih predstavništava Republike Hrvatske održat će se u utorak, 16. travnja i u srijedu, 17. travnja 2024. godine'', objavljeno je ranije danas sa Pantovčaka.

A mi vas u Pitanju dana pitamo: Što mislite o održavanju parlamentarnih izbora u srijedu?

POVEZANI ČLANCI:

Komentara 11

SP
Spezzi
14:18 15.03.2024.

Odlično. još da uvedu penalizaciju za one koji ne izlaze na izbore bilo bi još bolje. mogu to potiho, da javne pristojbe imaju duplu cijenu za pasivce, a za one koji redovno izlaze - popust.

LU
lukas991
13:35 15.03.2024.

Pa Možemo dotad neće uspjeti ni učlaniti dovoljno ljudi u stranku da popune liste. Zorane zašto ai im to napravio ? Nebitno je kad su izbori. HDZ ne sigurni i uvjerljivi pobjednik kad god oni budu. danas se živi najboljee ikad u RH i to će glasovi potvrditi

MA
MarasG
13:12 15.03.2024.

Sad ce svi koji se ne slazu sa milanovicem glasati za HDZ.Izbor datuma je kontraproduktivan za lijevu opciju i njihovog milanovica.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije