Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EVO KAD ĆEMO NA BIRALIŠTA

Milanović potpuno iznenadio: Odredio datum izbora, neće biti u nedjelju

Zagreb: Izvanredna konferencija predsjednika Milanovića o Turudiću i Mamiću
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/5
15.03.2024.
u 11:56

Iz Ureda predsjednika stiglo je priopćenje o datumu održavanja parlamentarnih izbora

Nakon jučerašnjeg raspuštanja Sabora, Zoran Milanović danas je odredio datum održavanja parlamentarnih izbora. Priopćenje iz Ureda predsjednika prenosimo u cijelosti: 

"Predsjednik Republike Zoran Milanović donio je Odluku o raspisivanju izbora za zastupnike u Hrvatski sabor. Prema Odluci o raspisivanju izbora za zastupnike u Hrvatski sabor, izbori će se na biračkim mjestima u Republici Hrvatskoj održati u srijedu, 17. travnja 2024. godine, a izbori na biračkim mjestima u sjedištima diplomatsko-konzularnih predstavništava Republike Hrvatske održat će se u utorak, 16. travnja i u srijedu, 17. travnja 2024. godine.  

Odluka o raspisivanju izbora za zastupnike u Hrvatski sabor stupa na snagu danas, 15. ožujka 2024. godine.  Prema Zakonu o izborima zastupnika u Hrvatski sabor, članak 5., stavak 3., dan provedbe izbora je neradni dan.  

Predsjednik Republike Zoran Milanović donio je i Odluku o raspisivanju izbora za članove u Europski parlament iz Republike Hrvatske. Prema Odluci o raspisivanju izbora za članove u Europski parlament iz Republike Hrvatske, izbori na biračkim mjestima u Republici Hrvatskoj i u sjedištima diplomatsko-konzularnih predstavništava Republike Hrvatske održat će se u nedjelju, 9. lipnja 2024. godine.  Odluka o raspisivanju izbora za članove u Europski parlament iz Republike Hrvatske stupa na snagu u utorak, 9. travnja 2024. godine." 

GALERIJA Tko je smršavio, a tko je mijenjao frizuru? Evo koliko su se promijenili zastupnici u četiri godine

Zagreb: Izvanredna konferencija predsjednika Milanovića o Turudiću i Mamiću
1/17

VEZANI ČLANCI: 

Komentara 76

AK
Aka
12:11 15.03.2024.

Oldićno je zeznuo glasače koji dolaze iz Srbije i BiH samo da bi poremetili izborne rezultate. Bravo predsjedniče!

DU
Deleted user
13:05 15.03.2024.

To! Dosta je varanja na izborima! Na prošlima je prošlo sada neće!

ST
stozernik
12:06 15.03.2024.

dobro je to ... bar bude manje ovih iz drugih država došlo glasati ... hehe

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije