Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZABILJEŽENO VIŠE NAPADA

PITANJE DANA Jeste li ikada imali neugodan susret s agresivnim psom?

pas na lancu
Pixabay
23.10.2023.
u 12:22

Napadi psa na ljude i druge životinje i dalje postoje, a svaki od njih užasno je traumatičan za žrtve. Jedan takav dogodio se prošlog tjedna u zagrebačkoj Dubravi, o čemu smo pisali ranije

To je bila borba za goli život, dijete takvog psa ne bi preživjelo, prepričavao nam je prošloga tjedna čitatelj svoje iskustvo susreta s agresivnim psom od 62 kile koji je usred bijela dana, u zagrebačkoj Dubravi, napao njega i njegovu suprugu. Oboje su, podsjetimo, završili u bolnici jer je pas izašao iz dvorišta i nasrnuo na njih, a nakon dolaska policije i veterinarske inspekcije odveden je i u azil Dumovec. 

- Supruga se sakrila iza mene, ja nisam htio bježati jer sam znao da bi to bilo kobno. Pas me napao i izgrizao mi je obje ruke, a kako je supruga čučnula iza mene, u jednom trenutku joj je zagrizao i tjeme. Jedva smo preživjeli, svi susjedi su izašli na ulicu - ispričao nam je ranije čitatelj. Potom, samo dan nakon - novi napad psa, i to na 9-godišnjeg dječaka. Majka je ranije ispričala kako se dječak igrao kod Gimnazije Lucijana Vranjanina kada ga je napao agresivni pas, a zbog svega je morao i u Klaićevu bolnicu. 

Prema Pravilniku, opasnim psima smatraju se sve vrste koje su ničim izazvane napale čovjeka ili drugog i nanijele mu tjelesne ozljede ili ga usmrtile, kao i sve vrste koje su uzgajane za borbe pasa ili zateče u organiziranoj borbi s drugim psom. Što se tiče vrsta, opasnima se smatraju terijeri tipa bull koji ne potječu iz kontroliranog uzgoja. 

Kako napadi psa na ljude i druge životinje ipak postoje u nekoj mjeri, a svaki od njih užasno je traumatičan za žrtve, mi smo vas pitali: Jeste li sami ikada imali iskustva s agresivnim psom? Svoje odgovore možete zabilježiti u anketi ispod:

POVEZANI ČLANCI:

>> VIDEO Krš u centru Zagreba: Auto uletio u trgovinu u Ilici, ima ozlijeđenih

Ključne riječi

Komentara 6

DU
Deleted user
16:12 23.10.2023.

Susreo se više puta. Dobar štap ili kolac sve riješava miroljubivo.

DU
Deleted user
13:58 23.10.2023.

Zakon o prekršajima protiv javnog reda i mira Član 30. Tko bez nadzora i neoprezno drži životinje koje mogu povrijediti ili ugroziti građane ili tko na javnom mjestu zlostavlja životinje ili na drugi način loše s njima postupa, kaznit ćeće se za prekršaj novčanom kaznom u iznosu od 200,00 do 1000,00 eura.

Avatar Idler
Idler
13:26 23.10.2023.

Masno oglobit sakeg vlasnika koji ne zna "rukovat" s divljim pesom i amen !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije