Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NADGLASAVALI SE U STUDIJU

Peternel: Otkrit ćemo tko se krije iza Možemo!; Benčić: Imate li vi nešto pozitivno za ponuditi?

HRT
17.05.2021.
u 22:30

Nikad se nismo skrivali iznad nadideoloških tema, poručila je Benčić

O rezultatima prvog kruga lokalnih izbora u HRT-ovoj emisiji Otvoreno večeras su govorili Sandra Benčić (Možemo!), Arsen Bauk (SDP), Igor Peternel (Domovinski pokret) i Mario Kapulica (HDZ). Raspravu su obilježila prepucavanja između Benčić i Peternela.

- Ako se sjećate, naš program i sve što smo iznosili, smo iznosili s oprezom i s naglascima što je kratkoročno što dugoročno. Ono što smo obećali, to ćemo i ispuniti. Prvo idemo na promjenu upravljanja gradom, restrukturiranje gradske uprave, gradskih ureda, povećati efikasnost... Svi koji rade dobro i zakonito, nemaju se čega bojati. Puno ljudi ćemo alocirati na druga radna mjesto, prvenstveno će se ta mjesta ticati obnove grada. Vratit ćemo određene usluge na upravljanje u gradske službe kako bi povratili njihovu kvalitetu i smanjili cijene - kazala je na početku emisije Benčić, ocijenivši paušalnima optužbe da oni žele svima podijeliti otkaze.

Predstavnik Domovinskog pokreta smatra da Možemo! iza pojma ljudskih prava prodaje ideologiju.

- Zadovoljni smo uspjehom. Ono što nam ostaje je sada objasniti ljudima tko se krije iza platforme Možemo! i Tomislava Tomaševića. Da se ne radi o entuzijastičnim ljudima, koji su ljuti radi ostavštine Milana Bandića, nego o izrazito ideološki profiliranoj platformi - kazao je Peternel.

- Mi smo zeleno-lijeva stranka. Nikad se nismo skrivali iznad nadideoloških tema. Jasno smo rekli koji je naš vrijednosni spektar. Naravno da ne utječu na nas strani utjecaji, ali smo u komunikaciji s europskim Zelenima. Pa ovdje imamo stranke koje su dio europskih obitelji, EPP-a - uzvratila je Benčić.

- Ono što je problem je vaš program koji je izrazito ideologiziran. Vi morate jasno reći tko ste i što ste. Vi ste predstavnici jedne ideologije za koju sumnjam da ima potporu veću od 50 posto građana Zagreba - nastavio je Peternel.

Benčić mu je odgovorila kako je temeljna razlika između političke opcije koju zastupa platforma Možemo to što oni idu s porukama koje ne dijele, a Škoro kontinuirano zastupa podjele poruka i mržnje. Peternel je replicirao da je Miroslav Škoro vrlo uključiv, te da je pozvao sve građane da mu se pridruže u obrani tradicionalnih vrijednosti. 

Kapulica je kazao da Možemo! i Domovinski pokret imaju nešto zajedničko, a to je netrpeljivost prema HDZ-u.

- Mislim da nema dvojbe tko je pobjednik ovih izbora. Naravno, treba čestitati svima koji su postigli neki uspjeh - dodao je Kapulica.

Bauk je naveo da je SDP otvoren za suradnju s Možemo! te da je glavni cilj u naredne tri godine srušiti HDZ s vlasti.

Benčić je kazala da nisu krenuli još razgovori sa SDP-om, ali i da će razgovarati s njima kako bi ostvarili stabilnu većinu u zagrebačkoj skupštini.

- U potpunosti smo ostvarili cilj da tamo gdje izlazimo, da prođemo. Vidimo da će ti vijećnici moći napraviti onu promjenu koju smo mi napravili u posljednje četiri godine sa samo četiri zastupnika u zagrebačkoj Skupštini - dodala je.

Upitan podržava li Škoru osobno, Kapulica je rekao da ima dvojbu oko toga.

- Ovo nisu predsjednički izbori. Mi ovdje imamo puno lokalnih bitki, a Domovinski pokret se udružuje s našim protukandidatima. Ideološki gledano, kandidati DP-a su mi bliže - rekao je.

- Za dva tjedna će biti zapravo jedan referendum, kao što je bio referendum o braku. Građani će birati u kojem smjeru će ići - izjavio je Peternel.

Pred kraj emisije nadglasavali su se Peternel i Benčić, dok ih je voditeljica neuspješno pokušavala prekinuti.

- Ono što je nama bitno je da građane upozoravamo da biranjem Tomaševića biraju politike koje su strogo definirane. Od rodne ideologije, do rehabilitacije zločinca Josipa Broza, preko svih ostalih politika koje vi promovirate i imate u statutu a građanima niste dovoljno predstavili - ponovio je Peternel.

- Imate li vi nešto pozitivno za ponuditi? - upitala ga je Benčić.

- Imamo program na 140. stranica u PDF-u koji je vrlo pozitivan- odgovorio je Peternel.

- Ako je u PDF-u onda super - uzvratila je kroz smijeh Benčić.

Rasprava je nasmijala HDZ-ovog Kapulicu i SDP-ovog Bauka, a Kapulica je na kraju i sam rukama sugerirao Peternelu da završi s raspravom.

Komentara 138

Avatar AG_Matoševac
AG_Matoševac
22:54 17.05.2021.

Zakonom je zabranjeno da švapski zeleni financiraju ove naše neradnike. Stoga su smislili smicalicu: Zeleni imaju zakladu, koja financira Tomaševićevu udrugu zvanu Institut, a onda oni iz nje vade pare kroz svoje plaće i projekte dok rade za Možemo. Mora se priznati - dobro osmišljen zločinački plan!

DU
Deleted user
23:38 17.05.2021.

Ima jos 13 dana da Zagrebcani shvate da ovo nije zajebancija nego stvarnost.

𝐇𝐂
𝐇𝐑.𝐂𝐑𝐎
23:54 17.05.2021.

jugopartizanijo(možemo&sdp), izgubili ste u Zagrebu 30 svibnja 1990-e, izgubit ćete opet 30 svibnja 2021-e!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije