Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOMENTIRAO REZULTATE

Plenković: Za razliku od nekih drugih, mi sigurno nećemo pozivati birače da ponište listiće

Plenković: Ukupni rezultati su dobri, a Davor Filipović je velik dobitak za HDZ
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/3
17.05.2021.
u 19:11

- Politika je HDZ-a u ovakvim situacijama uvijek ista. Naravno da će o tome odlučiti gradski ogranak, ali poznato je da mi prepuštamo odluku našim biračima i članovima - rekao je Plenković, odgovarajući na pitanje kome ću pružiti podršku

 S obzirom da je riječ o izborima u petoj godini našeg mandata, možemo izraziti zadovoljstvo rezultatima, poručio je predsjednik HDZ-a Andrej Plenković nakon održane zajedničke sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a, a na kojoj se analizirao uspjeh HDZ-a u prvom krugu lokalnih izbora.

Upitan je li HDZ mogao ostvariti bolji rezultat u Zagrebu, ponovio je da je Davor Filipović veliki dobitak za HDZ.

- Imamo izrazito kvalitetnog sveučilišnog profesora, mladog čovjeka koji je prihvatio vrlo zahtjevnu zadaću. Ostvario je gotovo dvostruko više nego njegovi prethodnici 2013. i 2017. godine. Utrka za drugo mjesto je bila tijesna, žao mi je što on nije drugi. U svakom slučaju, lista HDZ-a i partnera je druga u Zagrebu - rekao je Plenković okupljenim novinarima.

Situaciju u Ličko-senjskoj ocijenio je specifičnom.

- Prije četiri godine Darko Milinović je bio kandidat HDZ-a, a sada ima svoju stranku. HDZ ima sjajnog kandidata. Uvjeren sam da će u drugom krugu Ernest Petry pobijediti - kaže Plenković.

Na pitanje hoće li HDZ podržati nekog kandidata u drugom krugu na izborima u Zagrebu, odgovorio je:

- Politika je HDZ-a u ovakvim situacijama uvijek ista. Naravno da će o tome odlučiti gradski ogranak, ali poznato je da mi prepuštamo odluku našim biračima i članovima. Naglašavam da je HDZ stranka desnog centra, državotvorna, domoljubna, narodnjačka, demokršćanska stranka. Sigurno nećemo, za razliku od nekih drugih, pozivati ljude da zaokružuju broj 3 ili da križaju listiće i čine ih nevažećima.

Komentirajući veliku podršku koju je ostvarila politička platforma Možemo!, Plenković je kazao da su analizom rezultata detektirali tri elementa.

- Prvo, ovaj izborni rezultat bio je izraz volje jednog respektabilnog broja građana, mogu slobodno reći, sa svojevrsnim nasljeđem Milana Bandića. Mislim da je platforma Možemo! uz ono lončarenje išla na toj platformi. Druga teza je totalna propast SDP-a. Stranka koja je uvijek bila prva ili druga u Zagrebu je gotovo potpuno nestala. Treće je jedna šira potpora javnosti koju je uživalo Možemo!. Taj tretman je nešto na čemu bi sve stranke pozavidjele - izjavio je Plenković.

Osvrćući se ponovno na rezultat HDZ-ovog kandidata u Zagrebu, ponovio je:

- Mislim da smo imali sjajnog kandidata. Vidjet ćete njegovu političku karijeru. Na istom političkom spektru imali smo 5 kandidata. Došlo je do raslojavanja tog biračkog tijela. U prošlogodišnjoj situaciji kada su izbori za Hrvatski sabor onda smo pobijedili. Morat ćemo raditi da osnažimo zagrebački HDZ. Ovaj rezultat je duplo bolji nego prije četiri godine - dodao je.

>> Pogledajte i ovaj video: HDZ se konferencijom za medije u Dubrovniku osvrnuo na rezultate lokalnih izbora

 

Ključne riječi

Komentara 51

LD
Liberalni Demokrat
19:28 17.05.2021.

tomasevic gubi u drugom krugu!!

DU
Deleted user
19:23 17.05.2021.

Gospodine Plenkovic , Rada Borić već prijeti da će te postati regionalna stranka . Po Boricki Bencic preuzima Premijersku funkciju. Hrvati umijesto d žive u 2021 godini vraćaju se u 1945. Žalosno doći do spoznaje koliko Hrvata nezna ništa .

ST
stefj
19:28 17.05.2021.

He, he, on bi najradije rekao biračima da podrže Možemo, no ipak ne smije... Još... Pa onda umjesto da se izjasni, reći će biračima da glasaju kako žele. Nikoga on ne mrzi više od Mosta i DP-a...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije