Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Očekivanja

Perhoč: Poslali smo poruku da javni natječaji nisu namješteni

'11.06.10., Cakovec- Medjimurski zupan Ivan Perhoc odrzao je press konferenciju na kojoj je prezentirao svoj rad u proteklih godinu dana. Photo: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL'
'Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL'
29.12.2010.
u 08:40

Od ulaska u EU Međimurje će profitirati, za razliku od onih krajeva koji su svoj razvoj temeljili na političkim vezama i bliskošću sa središnjim vlastima u Zagrebu, bez jasne i realne računice

 - Ulaskom u EU i otvaranjem mogućnosti financiranja velikih, prije svega infrastrukturnih projekata, na temelju razrađenih projekata koji imaju svoje opravdanje i ekonomsku održivost, Međimurje će profitirati, za razliku od onih krajeva koji su svoj razvoj temeljili na političkim vezama i bliskošću sa središnjim vlastima u Zagrebu, bez jasne i realne računice - kazao je župan Ivan Perhoč na posljednjoj ovogodišnjoj sjednici Skupštine Međimurske županije. Dotaknuo se i kontroverznog načina provođenja natječaja.

 - Inzistirali smo na praksi da se za svako radno mjesto provodi testiranje svih prijavljenih koji zadovoljavaju uvjete. Iako to nije jamstvo da će svaki put biti odabran idealan kandidat, važna je poruka koja se šalje prema javnosti, a to je da natječaji nisu namješteni i na njih se može javiti svatko tko zadovoljava uvjete i smatra da može kvalitetno obavljati taj posao. Naravno da su pogreške moguće i nije mi ih teško priznati. No, upravo zbog takvog načina odabira, kandidate za radna mjesta ne moramo tražiti među političkim strankama već na tržištu rada, što je jedino ispravno. Problem koji ostaje je negativna selekcija jer najkvalitetniji kadrovi bolje uvjete postižu u privatnom sektoru. Želimo li privući najbolje, morat ćemo nešto promijeniti u motiviranju kvalitete rada pojedinca - smatra Perhoč.

 U investicijama prioritet su nova škola u Pribislavcu i Centar za odgoj i obrazovanje u Čakovcu. Nastavit će i sa sufinanciranjem gradnje sportskih dvorana u Međimurju, za što je u proračunu osiguran novac, no podržat će samo one koji imaju pripremljenu svu dokumentaciju, osigurane dodatne izvore financiranja i nalaze se na popisu županijskih prioriteta. Najveći gubitnici u prošloj godini među korisnicima naslonjenim na županijski proračun, bile  su udruge civilnog društva.

- Kako bismo to sljedeće godine ispravili, predložili smo velikim hrvatskim privatnim tvrtkama i tvrtkama u državnom vlasništvu zajedničko financiranje nekih njihovih programa. Za sve one koje smo kandidirali i podržali smatramo da su održivi, da pridonose promociji i da su od posebne važnosti za Međimurje u cjelini. Naš prijedlog je kod većine tvrtki naišao na plodno tlo - kazao je Perhoč.

Smatra da nije vrijeme za prodaju vojnog poligona u Čakovcu i Pribislavcu jer su ponude koje su dolazile bile ispod stvarne vrijednosti prostora. Županija planira infrastrukturna ulaganja u prostoru poligona Gmajna i tako mu povećati vrijednost, a bit će i posla za građevinare. 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije