Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Žrtve od 8 do 13 god.

Pedofil (82) zlostavljao djevojčice više od 50 godina: 'Tražile su to...'

Ilustracija
Foto: Davor Javorović/PIXSELL
18.09.2018.
u 13:15

Mnoge njegove žrtve nazočile su suđenju te su slušale detalje njegovih zločina

Novozelanđanin (82) vjerojatno će provesti ostatak života iza rešetaka zbog seksualnog zlostavljanja djevojčica koje je trajalo više od 50 godina.

Peter Brian Ashford s područja južnog Aucklanda rekao je pak kako su djevojke koje je napadao "to željele" te je pokušao svaliti krivnju na svoju prvu žrtvu, tvrdeći da bi odavno prestao sa zločinima da ga je prijavila policiji, piše NZ Herald.

Ashford je u petak osuđen na zatvorsku kaznu od 12 godina i osam mjeseci. Ranije je priznao krivnju za niz optužbi, uključujući silovanje i pokušaje silovanja, u odnosu na djevojke od osam do 13 godina.

Ashford je sa seksualnim napadima krenuo šezdesetih godina, kada je bio u tridesetima. Poznavao je sve svoje žrtve, koje su često ostavljane nasamo s njim. Prvu žrtvu pokušao je silovati u njezinom krevetu kad je imala samo osam godina. Djevojčica ga je tužila majci, ali joj nisu vjerovali i ništa nije poduzeto. Drugu žrtvu zlostavljao je tri godine tijekom osamdesetih, počevši kada je imala 13 godina. Od 2006. do 2016. seksualno je zlostavljao niz djevojčica od osam do 11 godina.

Mnoge njegove žrtve nazočile su suđenju te su slušale detalje njegovih zločina. Zlostavljanju su često nazočila druga djeca, a Ashford je jednom poredao petero djevojčica i sve ih zlostavljao jednu po jednu. Ashford bi žrtve "nagrađivao" hranom ili novcem, a i prijetio im je u slučaju da ga tuže.

Sudac John Bergseng naveo je kako je Ashford policiji rekao da su djevojke "uživale i željele" ono što im je činio te da je samo radio ono što su ga tražile. Kad je krenulo izricanje presude, sudac je Ashforda morao upozoriti da prestane zuriti u svoje žrtve. Ashfordova odvjetnica Wendy Andrews rekla je sudu kako se njezin klijent jako kajao. Navela je kako mu je rekla da je iskorištavao ranjive djevojčice te im nanio iznimnu emocionalnu štetu.

- On je sve to priznao. Rekao je: "Upropastio sam sve, tako mi je žao, bolestan sam" - rekla je odvjetnica, dodajući da je tragedija da nije prije procesuiran. Pročitala je pismo koje je napisao Ashford, a u kojemu je između ostalog rekao da je u zatvoru preispitao svoje poteze te zaključio da su strašni.

- Upitao sam se: 'Jesam li ja to doista učinio'? - napisao je u pismu.

Jedna od žrtava izrazila je žaljenje što nije dobio veću zatvorsku kaznu, no zadovoljna je što više neće moći nauditi djeci.

- Godine ga nisu zaustavile. Samo želim da bude zatvoren do kraja života - rekla je.

Pogledajte video o misterioznim ljudima - tko su zelena djeca, svjedokinja Kennedyjeva ubojstva...

Komentara 5

MI
midea
16:34 18.09.2018.

ovo je kap u moru onoga što se dešava u Britaniji i Americi ,Youtube:deca razotkrivaju satanističko pedofilski kult ( nije za one slabije probave)

NO
nogogaz
20:48 18.09.2018.

Religija ljubavi?

Avatar krkcro
krkcro
18:28 18.09.2018.

Ja samo čekam dan Kad če ju ped..ili zatražiti svoja prava i marširati skupa sa pede..ma i lez..jkam za svoja prava sa parolom i mi smo željni samo ljubavi i to uz blagoslov crkve i iz brusela

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije