Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UKINUTA PRESUDA

Lagala da ima 16 godina: Dogovorili seks pa ga prijavila za silovanje

silovanje
Davor Javorović/Pixsell
10.09.2018.
u 19:21

U vrijeme kada se priča zbiva mladiću je bila 21 godina, a djevojci 14. Kazala mu je da ima 16, a sve su dogovorili preko Facebooka

Kontroliraju li roditelji što im djeca objavljuju na društvenim mrežama, jedno je od pitanja koje bi se moglo postaviti nakon slučaja koji je završio na zagrebačkom Županijskom sudu. Akteri priče su mladić i djevojčica. U vrijeme kada se priča, koja će završiti optužbom za silovanje, zbiva, njemu je bila 21, a njoj 14 godina. Upoznali su se na Facebooku preko kojeg su se desetak dana dopisivali dogovarajući seks.

Konkretnije, izmjenjivali su vrlo eksplicitne seksualne poruke te su na koncu dogovorili da se nađu i ostvare ono o čemu su izmjenjivali poruke, a djevojčica, koja je mladiću preko Facebooka tvrdila da ima 16 godina, za seks je trebala dobiti 200 kuna. Dogovor s Facebooka je poštovan, on i ona su se našli, otišli u njegov stan, a nakon seksualnog odnosa ona ga je prijavila za silovanje.

Mladić je na prvom suđenju osuđen na dvije godine zatvora, no presudu je ukinuo Vrhovni sud. U ponovljenom postupku nepravomoćno je oslobođen optužbi jer je sud smatrao da iskaz oštećene, danas 18-godišnje djevojke, nije potpuno vjerodostojan. Jer iskaz djevojke ne poklapa se s komunikacijom između nje i mladića preko Facebooka, iz koje je vidljivo da su njih dvoje dogovarali da će stupiti u seksualni odnos.

Ne poklapa se ni s iskazima drugih svjedoka jer je svojoj najboljoj prijateljici ispričala da ju je 21-godišnjak prisilio na seks držeći joj pištolj uperen u glavu, dok majci, psihologinji i sudu to nije govorila. Upitana da objasni te razlike, djevojka je kazala “da je htjela da joj povjeruju kako je riječ o opasnom čovjeku”. Iz iskaza proizlazi i da je seksualni odnos prekinut na njezino traženje, nakon minutu, minutu i pol, što se, smatra sud ne bi dogodilo da je bila riječ o silovanju. Sudu je sporno bilo i to što je od jedne prijateljice tražila da potvrdi da je bila riječ o silovanju u slučaju da dođe do prijave. Istaknuto je i da je djevojka zbog problematičnog ponašanja, bježanja od kuće i krađe obiteljskog nakita vrijednog 60.000 kuna bila pod tretmanom Centra za socijalnu skrb. 

Komentara 11

IP
info_punkt
20:07 10.09.2018.

hahaha... sjajno! Ne samo da se curica od 14 godina nudi nepoznatima za prostituciju, nego se polako zanima i za prevaru, ucjenu i iznudu. Neprocjenjivo!

TR
tramontana
20:25 10.09.2018.

I što sad? oslobođen i nikome ništa. A zamislite njegov strah , poniženja, suđenje.

AS
aspiranto1950
20:48 10.09.2018.

Jbt danas možeš bit optužen za silovanje ako krivo pogledaš nekoga.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije