Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nakon poraza

Peđa Grbin: Nećemo zabiti glavu u pijesak, čuli smo birače i mijenjat ćemo se

Luka Stanzl/PIXSELL
17.05.2021.
u 00:09

Par minuta prije ponoći osvrnuo se predsjednik SDP-a na izborni rezultat rekavši: Dopustite mi da počnem sa zahvalom našim građanima i čestitkom svim našeim kolekgama izabarnim u prvom krugu. Čestitke i onima iz drugih stranaka, pogotovo tamo gdje je borba uključivala borbu ideja

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin uoči izbora rekao je da će snositi odgovornost za loš rezultat, prije svega u Zagrebu. A u Zagrebu SDP-ov kandidat za gradonačelnika Joško Klisović nije uspio skupiti ni osam posto glasova. Jednako porazan je i rezultat za Skupštinu u kojoj će SDP imati samo četiri zastupnika.

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Par minuta prije ponoći osvrnuo se na izborni rezultat rekavši: Dopustite mi da počnem sa zahvalom našim građanima i čestitkom svim našim kolegama izabarnim u prvom krugu. Čestitke i onima iz drugih stranaka, pogotovo tamo gdje je borba uključivala borbu ideja. Pred nama su još dva tjedna izborne kampanje u kojoj ćemo se boriti. Što se tiče sredina gdje nismo dobro prošli, žao nam je. Ali čuli smo poruku birača i mijenajt ćemo se! Nećemo zabijati glavu u pijesak, moramo se mijenjati nabolje! Pozivam građane da izađu u drugi krug i glasaju za naše kandidate!

Nakon govora Grbin nije dozvolio pitanja novinarima.

Foto: Luka Stanzl/Pixsell

Većina članova stranke koji su se odlučili istupiti u javnosti, iako smatra kako su postignuti rezultati stranke izuzetno loši, dijeli mišljenje kako je Tomislav Tomašević dobar izbor te hvali to što su se birači ipak odlučili za promjene umjesto za ustaljeno “glasanje za istu opciju”.

16.05.2021., Zagreb - Izborni stozer SDP-ovog kandidata za gradonacelnika Zagreba Joska Klisovica u sredisnjici SDP-a na Trgu Drage Iblera 9. Sinisa Hajdas Doncic Photo: Luka Stanzl/PIXSELL
Foto: Ilustracija/Luka Stanzl/PIXSELL

Podsjetimo, Joško Klisović je u utrci za gradonačelničku fotelju u Zagrebu, s manje od osam posto osvojenih glasova, doživo težak poraz nakon kojeg je rekao: Čestitke gospodinu Tomaševiću! Raduje me da je jedan od dva kandidata promjena ušao u drugi krug! Pozivam sve naše birače da podrže Tomislava Tomaševića u drugom krugu!

1/4

 

Komentara 8

DH
Dinko Horvat
06:47 17.05.2021.

Od največe oporbene stranke bez ideje i puta .. Bave se kokošarenjem umjesto da zauzm stav da imaju program. Mlate praznu slamu. Na staroj slavi se ne živi... Od ostavke P.G. nema sreče kad nemaju kadra.

DU
Deleted user
01:02 17.05.2021.

Sdp je postao udavača poput Čačićevih bijednika. Ako ima tko da me ženi, nek me ženi jer ne mogu više nigdje izaći od sramote. Bravo Peđa, uđe ti Tomađević s leđa.

GL
Glavica
03:54 17.05.2021.

Grbinu pisi kuci propalo je

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije