Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
osvježava podatke

Pazite što radite: Evo gdje smo danas `ulovili` Google Street View automobil

Google Street View car
Foto: Vecernji.hr
1/3
17.08.2019.
u 09:55

No ove godine fokus neće biti samo na hrvatskim ulicama.

Google Street View automobil i trekker vratili su se u Hrvatsku kako bi obnovili znanje, rekli bismo, odnosno, kako bi osvježili lokalne podatke na Google kartama.

I sami smo jutros bili svjedoci ovog "pokretnog snimača" kojeg smo "ulovili" u Novom Zagrebu, parkiranom na parkiralištu jedne trgovine i s prekrivenom kamerom stoga, možemo mirno reći: Nije nas snimio. No, vi biste možda mogli malo pripaziti ako se krećete negdje, a ne želite biti "razotkriveni". 

Foto: Vecernji.hr
Foto: Vecernji.hr

No ove godine fokus neće biti samo na hrvatskim ulicama. Google Street View automobilima koji će osvježiti zapise o cestama diljem zemlje pridružit će se i Street View Trekker, koji može fotografirati mjesta do kojih automobili nemaju pristup.

Trekker je kompletna fotografska oprema za fotografiranje za Street View koja stane u naprtnjaču. To omogućuje Googleu da fotografira i mjesta do kojih automobili nemaju pristup. U ovom slučaju radi se o pješačkim zonama i ulicama pet hrvatskih gradova: Zagreb, Split, Rijeka, Osijek i Zadar.

Ključne riječi

Komentara 18

TK
Ten-kre
13:17 17.08.2019.

Kako bi osvježili podatke za preciznije ciljanje u korist nekog budućeg rata.

Avatar babinjak1984
babinjak1984
14:05 17.08.2019.

Ništa oni ne osvježavaju.Već se ne može obići pola toga što je bilo nekada.

LO
lojtra2
11:36 17.08.2019.

Po zaostalim zemljama poput Austrije i Njemačke ne smiju snimati! Odnosno samo (iznimno i) ograničeno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije