Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VATIKAN

Papa: Potrebni političari koji djeluju za opće dobro

Benedikt XVI. u Lamezia Terme
09.10.2011.
u 13:30

Benedikt XVI. poziva na stvaranje nove generacije političara koji će djelovati za opće dobro

RIM – Regija Kalabria je prostor na kojem je “nezaposlenst zabrinjavajuća, a kriminal ranjava društveno tkivo”, kazao je papa Benedikt XVI. u homiliji tijekom mise koju je održao danas na prostoru koje je trebalo biti industrijskom zonom u mjestu  Lamezia Terme na jugu Italije. Pred oko 40 tisuća vjernika, Benedikt XVI. je kazao kako ova lijepa zemlja nije samo u geološkom pogledu seizmološki osjetljiva, već i u društvenom. Izrazio je uvjerenje kako će žitelji te regije, u kojoj vlada mafijaška organizacija zvana 'ndrangheta, znati se uspješno sučeljiti s problemima.

Papa Ratzinger je govorio i o ulozi katolika u politici. U Italiji je, poslije 1992. godine i korumpcionaških skandala, nestala Demokršćanska stranka. Sada je Papa kazao kako je “potrebna nova generacija muškaraca i žena sposobnih promicati ne interese pojedine strane ili stranke, već koja će zajedničko dobro”.  Te Papine riječi u Lamezia Termama će se zasigurno protumačiti kao poticaj stvaranju neke nove Demokršćanske stranke koja bi promicala socijalnu doktrinu Crkve.

U Italiji se raspravlja o stvaranju stranke političara katolika u koju bi ušli i oni koji se sada nalaze u desnom centru, a kojem za Crkvu više nije prikladan kao čelnik Silvio Berlusconi, kao i oni koji se nalaze u lijevom centru ili u Uniji centra, koji su izabrali oporbu sadašnjem premijeru.  Benedikt XVI. poziva na okupljanje političara kojima će na prvom mjestu biti briga za opće dobro.

Ključne riječi

Komentara 6

PT
ptica2
14:03 09.10.2011.

Za boga miloga, maknite se više od plitke.

SI
sinaj
16:40 09.10.2011.

ptica2 je napisao/la: ________________________ Maknut se od politike znači maknut se od društva, a Crkva se od društva ne može i ne smije maknuti. To nije aktivno bavljenje politikom već apel za ljudima koji će raditi na općem dobru. Pa zar se i to može zamjerit?

JA
jako77
18:22 09.10.2011.

bravo sinaj! ispravno razmišljanje!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije