Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nema te pop dive

Papa opet šokira. Za božićni koncert izabrao punk legendu!

papa Franjo
Foto: Reuters/PIXSELL
1/2
15.11.2014.
u 12:10

Patti Smith i časna sestra Christina, pobjednica talijanske verzije showa The Voice, aduti su ovogodišnjeg tradicionalnog božićnog koncerta u Vatikanu

Papa Franjo ne prestaje šokirati konzervativne, a ugodno iznenađivati liberalnije katoličke i društvene krugove. Ovoga puta vjernike je zatekao odabirom pjevačke zvijezde koja bi trebala nastupiti na ovogodišnjem tradicionalnom božićnom koncertu u Vatikanu. Umjesto razvikanim pop ili opernim divama, što bi očekivali mnogi, papa je poziv uputio američkoj punk legendi Patti Smith!

Odluka je donesena u tijeku žestoke polemike koja se vodi povodom koncerta kojeg američka pjevačica treba održati 9. prosinca u Bazilici San Giovani Majore u Napulju. Jedno katoličko udruženje žestoko se protivi tom "bogohulnom" događaju te zahtijeva da se on ukine. Dok su talijanski vjernici konsternirani pozivom, mediji podsjećaju da se vjerski poglavar prošle godine na Trgu svetog Petra susreo s ''kumom punka'' koja je tada izrazila želju da mu službeno zapjeva. Sudeći po svemu, papi se inicijativa svidjela pa je za nastup koji će se održati 13. prosinca odabrao Smith i časnu sestru Cristinu, ovogodišnju pobjednicu talijanske verzije reality showa ''The Voice''.

Patti Smith proslavila se nakon što je 1975. godine objavila sada već antologijski album ''Horses'' koji je inspirirao generacije punk/rock glazbenika. Zagovornica je ''slobodne ljubavi'', ali s papom dijeli zajedničke napore za uspostavljanjem mira i pravednosti u svijetu. Potječe iz obitelji Jehovinih svjedoka, no još se od adolescentske dobi distancirala od službene religije. Ipak, nikad nije izgubila vjeru u Boga pa se teme spasenja i otkupljenja često provlače u njenim djelima, objasnio je za Huffington Post glazbeni kritičar Rolling Stonea Anthony DeCurtis.

>>Papa Franjo dao 200.000 eura obiteljima kako bi mogle platiti struju

>>Papa Franjo: Ako neki biskup ili svećenik misli da zna sve, jao njemu!

Komentara 103

KV
kvatrić
13:18 15.11.2014.

NenadNikolicZagreb, Isus Krist nije jedan za 5. drugi za 15. a treći za 21. stoljeće. Isusov nauk i nauk njegove apostolske crkve je isti za sva vremena. Isus se nije prilagođavao svijetu i ljudima. Tko to ne slijedi i čijaa djela nisu u skladu sa Biblijom taj je lažni prorok i zavodnik.

DU
Deleted user
14:51 15.11.2014.

Svi me skupa sad već ozbiljno plašite. Ja sam zadnji koji ću baciti kamen na ovog Papu i prvi koji će ga braniti zajedno s Crkvom, no... Velim, plašite me sa svojim komentarima i ako je i pola od onoga istina što mu stavljate na teret i na jezik ozbiljno ću se zabrinuti. Nije da pratim što radi na dnevnoj bazi. Uvjeren sam čak da ga i masa ortodoksnih vjernika ne razumije što samo po sebi nije problem. Star je čovjek i jednostavno ne vjerujem da bi pogazio vjeru i mudrost koju je stekao za sveg svojeg vijeka. Da Crkva mora biti otvorena svijetu, mora. Da trebamo poštovati jedni druge čak i kad smo različitih svjetonazora, moramo. Da se ne treba zatvarati modernoj glazbi, trendovima i svijetu u kojem živimo, i to stoji. Ali samo ako se to sve skupa ne protivi Božjim zakonima, uputama i porukama. Da moramo poput Isusa ići među grešnike, i to moramo. Da je vrijeme apokaliptično, i to stoji. Da nije opet novinarstvo bacilo masnu kost ?

NE
neboiznadzagreba
15:13 15.11.2014.

Kada bi Franjo imao unuka , sigurno njegovo rođenje ne bi proslavljao punk glazbom ,tiho bi mu pjevušio na uho ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije