Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPORAVIO SE

Papa će predvoditi misu na Cvjetnicu nakon boravka u bolnici

Papa Franjo izašao iz bolnice
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
02.04.2023.
u 10:09

Cvjetnica obilježava dolazak Isusa u Jeruzalem prije njegova raspeća, a u Uskrsnu nedjelju 12. travnja slavi se njegovo uskrsnuće od mrtvih.

Papa Franjo danas će predvoditi misu na Trgu sv. Petra, samo dan nakon izlaska iz bolnice u kojoj je bio zbog bronhitisa, što je izazvalo bojazan da neće moći prisustvovati nizu obreda u najvažnijem tjednu kršćanskog kalendara.  Osamdesetšestogodišnji Papa u bolnicu je primljen u srijedu zbog teškoća s disanjem.

No nasmijani Papa Franjo u subotu je nakon tri dana napustio rimsku bolnicu Gemelli, a okupljenima je poručio da će predvoditi misu na Cvjetnicu, nakon koje slijedi molitva Anđeo Gospodnji. Premda mu je glas katkad bio slab, kada su ga pitali kako se osjeća, Papa je dvaput rekao: "Još sam živ!"

Cvjetnica obilježava dolazak Isusa u Jeruzalem prije njegova raspeća, a u Uskrsnu nedjelju 12. travnja slavi se njegovo uskrsnuće od mrtvih. Poglavar 1,3 milijarde katolika u svijetu patio je od sve težih zdravstvenih problema zadnjih nekoliko godina, uključujući probleme s koljenima zbog kojih je bio prisiljen koristiti invalidska kolica i hodati štapom.

Tijekom mise na Cvjetnicu i Uskrs očekuje se da Franjo ostane sjediti dok kardinal vodi obred na oltaru. Vatikan je priopćio da je to dogovoreno prije Papine najnovije bolesti, jer više ne može dugo stajati.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije