Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nikaragua

Pao meteorit u blizini aerodroma Managua, radijus kratera 12 metara

meteor
08.09.2014.
u 10:03

Postoje i nagađanja da je riječ o meteoru koji je bio dio asteroida 2014 RC za kojeg je NASA izračunala da će proći blizu Zemlje u nedjelju.

Misteriozni krater u Nikaragvi koji je otkriven ovaj vikend upućuje da je riječ o padu meteorita koji se dogodio oko 23 sata u subotu po lokalnom vremenu, piše Nicuaraga Dispach. "Meteorit se najvjerojatnije odlomio od asteroida koji je prolazio blizu Zemlje", izjavila je za Associated Press glasnogovornica nikvaragvanske vlade Rosario Murillo.

Iako službeni izvori navode da je riječ o manjem incidentu, krater nastao nakon udara o tlo što se dogodio u blizini međunarodnog aerodroma u gradu Managua, svjedoči o veličini rupe - gotovo pet metara duboka, radijusa 12 metara, nije bezazlena i srećom se dogodila na nenaseljenom području.

Postoje i nagađanja da je riječ o meteoru koji je bio dio asteroida 2014 RC za kojeg je NASA izračunala da će proći blizu Zemlje u nedjelju. 

Još nema službenih potvrda da postoji bilo koja povezanost između nikvaragvanskog incidenta i asteroida 2014 RC. 

 

>> Meteor-bolid eksplodirao 30 km iznad Sarajeva 

>> Ostaci meteorita ipak pronađeni oko jezera Čebarkul u Uralu

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije