Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Viking Sigyn

Ovo je kruzer koji je udario u brodicu u Budimpešti

Brod potonuo u Budimpešti
Foto: Reuters/PIXSELL
1/10
Autori: Vecernji.hr, Hina
30.05.2019.
u 10:17

Potonuli turistički brod, dugačak 27 metara i sposoban primiti 60 putnika, pripada budimpeštanskoj tvrtki Panorama Deck.

Kruzer Viking Sigyn udario je jučer navečer u turističku brodicu 'Sirena' koja je prevozila južnokorejske turiste na Dunavu u Budimpešti.

Do nesreće je došlo nešto poslije 21 sat, a brodica se prevrnula nakon udara. Poginulo je sedam osoba, a za ostalima se traga. Na brodu su bila 33 turista iz Južne Koreje te dva člana posade.

Prema službenim podacima na stranicama kompanije Viking River Cruises, bord Viking Sigyn ima 95 soba, knjižnicu, restoran, vidikovac, vrt...

Foto: FIBA/Screenshot

Brod je dugačak 135 metara te je težak 1000 tona

Za sada nije jasno zbog čega je došlo do sudara s drugim brodom.

Potonuli turistički brod, dugačak 27 metara i sposoban primiti 60 putnika, pripada budimpeštanskoj tvrtki Panorama Deck. "Svi su resursi mobilizirani kako bi se spasili ljudski životi", kazao je glasnogovornik kompanije.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Tračalo
Tračalo
10:50 30.05.2019.

Ti Koreanci više neće nikad doći u Budimpeštu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije