Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BUDIMPEŠTA

Pojavila se nova snimka: Kruzer je gurao brodicu sve dok se nije prevrnula

Foto: Screenshot/YouTube
1/7
30.05.2019.
u 12:15

Na brodu je u trenutku nesreće bilo 30 južnokorejskih turista, troje turističkih vodiča i dva člana posade.

Kamera na vrhu hotela Viktorija snimila je trenutak nesreće na Dunavu gdje se prevrnula turistička brodica na kojoj se nalazilo 35 osoba.

Kako piše mađarski portal 24.hu, brodica je, prema stranici koja prati promet brodova, zadnji signal poslala u 21.05 kada se nalazila ispod mosta Margaret.

Na brodu je u trenutku nesreće bilo 30 južnokorejskih turista, troje turističkih vodiča i dva člana posade.

Sedmero turista je spašeno, sedam ih je pronađeno mrtvih, kao i jedan od mađarskih članova posade. 

Potonuli brod naziva ''Sirena'' jest 27 metara dugi riječni brod s dvije palube. Ima motor od 150 konjskih snaga i može primiti do 60 ljudi. Izgrađen je u Sovjetskom Savezu 1949. godine. Zasad nitko od nadležnih vlasti ili brodara nije komentirao starost plovila. 

U trenutku nesreće bio je na rutinskom večernjem turističkom krstarenju Dunavom.

Pojavila se i nova snimka, ovaj put s kamere ispod mosta. Na njoj se vidi kako kruzer gura brodicu koja se na kraju prevrne.

Ključne riječi

Komentara 9

DU
Deleted user
08:51 30.05.2019.

"Iz Dunava su izvukli 14 osoba od čega je sedam osoba preminulo." Valjda, od kojih je sedam osoba preminulo. Na snimci se baš ništa ne vidi, uzalud ste je objavili.

DU
Deleted user
09:03 30.05.2019.

stostavljate video kada ga nema (sudara)

ST
stefj
15:46 30.05.2019.

To Mađari mislili da su to migranti...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije