Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TALIJANSKI I BRITANSKI ZNANSTVENICI

Ovo bi moglo biti važno otkriće: Uočena je veza između COVID-19 i jedne dječje bolesti

Foto: Massimo Alberico/Milestone Media/PIXSELL
27.04.2020.
u 22:28

Bolest Kawasaki, čiji je uzrok nepoznat, pogađa djecu ispod pet godina i izaziva visoku temperaturu, osip, otečene limfne čvorove i u teškim slučajevima upalu srčanih arterija.

Talijanski i britanski liječnici istražuju moguću vezu između pandemije koronavirusa i teške upalne bolesti djece koja dolaze u bolnice s visokom temperaturom i otečenim arterijama.natečenim 

Liječnici na sjeveru Italije, jednom od najvećih svjetskih žarišta COVID-19, prijavili su neuobičajeno velik broj djece mlađe od devet godina s teškim oblicima rijetke bolesti Kawasaki, puno češće u Aziji. Slično su uočili i liječnici u Velikoj Britaniji, pa je ministar zdravstva Matt Hancock na konferenciji za novinare u ponedjeljak rekao da je "jako zabrinut" i da stručnjaci to pitanje pomno analiziraju.

Bolest Kawasaki, čiji je uzrok nepoznat, pogađa djecu ispod pet godina i izaziva visoku temperaturu, osip, otečene limfne čvorove i u teškim slučajevima upalu srčanih arterija.

U bolnicu u Bergamu stiglo je protekloga mjeseca više od 20 djece s teškim vaskularnim upalama, šest puta više nego u godinu dana, rekao je dječji kardiolog Matteo Ciuffreda.

Dodao je da je samo nekoliko njih bilo pozitivno na koronavirus i da su mu se sa sličnim slučajevima javili kolege iz Madrida i Lisabona.

Pozvao je liječnike da dokumentiraju svaki takav slučaj kako bi se utvrdilo ima li veze između bolesti Kawasaki i COVID-19 i najavio da će svoja saznanja objaviti u znanstvenom časopisu.

Komentara 5

Avatar ucjena
ucjena
06:50 28.04.2020.

Od čega na kraju bi moglo biti?

Avatar Idler
Idler
11:00 28.04.2020.

I di je tu veza ???

Avatar tabadjija
tabadjija
07:53 28.04.2020.

Prestanine vise maltretirat ljude sa ovakvim vjestima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije