Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PANIKA U ŠKOLAMA

Otkriveno tko stoji iza dojava o bombama u Crnoj Gori i jezive poruke naslova "Svi ćete umrijeti"

Split: Policijski helikopter u letu nakon polijetanja s helidroma na Zenti
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL
14.12.2022.
u 18:28

Crnogorska policija se u priopćenju zahvalila međunarodnim partnerima

Dojave o navodno postavljenim eksplozivnim napravama u školama u Crnoj Gori poslao je maloljetni državljanin Češke koji nije povezan s Crnom Gorom, priopćila je u srijedu crnogorska policija. Zbog lažnih dojava o bombama u ponedjeljak i utorak evakuirane su osnovne i srednje škole u Crnoj Gori, nakon čega je crnogorsko ministarstvo prosvjete odredilo da obrazovne ustanove do kraja tjedna održavaju nastavu preko interneta. 

"Policijska uprava obavještava javnost, a posebno roditelje osnovaca i srednjoškolaca, kao i prosvjetne radnike, koji su bili izravno pogođeni lažnim dojavama o bombama u školama širom Crne Gore posljednja dva dana, da je i ovog puta uspješno odgovorila ovom kompleksnom izazovu", navodi se u priopćenju.

Crnogorska policija se u priopćenju zahvalila međunarodnim partnerima, a posebno češkoj policiji i veleposlanstvu Republike Češke u Crnoj Gori.

Dojave o navodno postavljenim bombama u crnogorskim školama stigle su s e-mail adrese pod imenom 'Richard Ramirez', a autor se predstavio kao Vladislav Pozdnjakov iz ruske ekstremističke grupe Muška država. Mail je imao naslov - "Svi ćete umreti", a autor je prijetio da je s automatskom puškom u rukama krenuo prema jednoj podgoričkoj školi.

Ključne riječi

Komentara 2

XN
xnet0822
19:30 15.12.2022.

Balavac jedan, bit će grdo kad za to saznaju njegovi roditelji s čim se on bavi

DU
Deleted user
18:48 14.12.2022.

da li tekst piosan u "bold" treba citati dvaput ili je istinitiji nego obican tekst.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije