Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uhićen trojac

Otkriveni naručitelj i počinitelj bombaških napada na zadarsku policiju

Privođenje muškarca osumnjičenog za bombaški napad na policijsku postaju
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
1/4
04.07.2018.
u 18:42

Planirali su i treći napad na policiju, rekao je šef krim-policije Bore Mršić

Zadarska policija uhitila je naručitelja (56), počinitelja (47) i pomagača (44) u dva bombaška napada na zadarsku policiju u prosincu prošle i u travnju ove godine.

Sve se odvijalo pod okriljem noći, prvi put malo iza ponoći, drugi put dva sata iza ponoći i u oba slučaju bačene su bombe unutar zgrade sjedišta PU Zadarske.

Načelnik PU Zadarske Anton Dražina istaknuo je da je tu bila riječ o nezapamćenim napadima na policiju u Zadru i da samo srećom nije bilo poginulih policajaca.

Privođenje muškarca osumnjičenog za bombaški napad na policijsku postaju
1/8

– Naručitelj i počinitelj pokazali su brutalnost, mržnju i netrpeljivost prema policiji koja ih je istraživala i prijavljivala zbog kaznenih djela iz domene zlouporabe droga. No namjerili su se na pogrešne ljude i pokušaj da nas se na takav kukavički način spriječi jednostavno neće proći – zaključio je Dražina.

Šef krim-policije Bore Mršić potvrdio je da je policija razgovarala s više od stotinu osoba, da je kriminalistička istraga ušla u smjeru 160 ljudi, čak je 31. osoba bila na poligrafu, a rađeno je i deset pretraga domova.

Bore Mršić vodio je, kako doznajemo, ekipu od čak 70 policajaca na ovom zadatku, a što je rezultiralo uhićenjem i zapljenom cijelog arsenala oružja od bombi, štapina, TNT-a, streljiva, privrednog i drugog eksploziva.

– Počinitelj je došao pješke i nakon što je bacio bombu, pješke se i udaljio, odnosno vratio se u svoj stan u neposrednoj blizini policije. No pregledom videosnimki, a naposljetku i nekih događanja, ušli smo im u trag i uhitili ih točno pred treći napad na policiju – rekao je Bore Mršić, prvi čovjek zadarskih krimovaca koji je posebno pohvalio zadarski odjel za borbu protiv zlouporabe droga.

Neslužbeno doznajemo da su napadi na policiju izvedeni uoči svjedočenja policajaca protiv dvije osobe za koje nam je rečeno da su visoko u hijerarhiji zadarskog narkomiljea. No s obzirom na način na koji su napadi isplanirani i izvedeni, policija sumnja da je iznad naručitelja postoji “nešto jači naručitelj.” Istraga se nastavlja.

Privođenje muškarca osumnjičenog za bombaški napad na policijsku postaju
1/11

Komentara 6

DO
dopizdilomi
14:16 04.07.2018.

To se zove terorizam i kazna je 40 godina ali kod nas budu gulili krumpire 2 godine.

SE
serđo12
16:20 04.07.2018.

Da su to napravili u Njemačkoj,Engleskoj ili SAD-u,prosvirali bi ih!

SA
sargu123
21:32 05.07.2018.

rvatne!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije