Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mike Pompeo

Otkriven američki plan protiv Irana: Uvest ćemo im najveće sankcije u povijesti

Representative Mike Pompeo (R-KS) testifies before a Senate Intelligence hearing on his nomination to head the CIA on Capitol Hill in Washington, U.S., January 12, 2017. REUTERS/Carlos Barria
21.05.2018.
u 22:24

Pompeo zahtijeva i da Iran oslobodi sve američke građane, povuče snage iz Sirije i prestane prijetiti Izraelu

Američki državni tajnik Mike Pompeo u ponedjeljak je zaprijetio da će Iranu uvesti 'najsnažnije sankcije u povijesti' ako vodstvo te zemlje ne promijeni smjer svoje vanjske i unutarnje politike.

Nakon što su se ranije ovog mjeseca Sjedinjene Države povukle iz međunarodnog sporazuma s Iranom, Pompeo je nabrojao 12 zahtjeva za Iran i rekao da će tu zemlju osloboditi sankcija tek kada Washington vidi opipljiv zaokret u iranskoj politici.

Među tim zahtjevima su i onaj da Iran mora zaustaviti obogaćivanje uranija, te dopustiti neograničeni pristup svim nuklearnim postrojenjima u zemlji.

Representative Mike Pompeo (R-KS) testifies before a Senate Intelligence hearing on his nomination to head the CIA on Capitol Hill in Washington, U.S., January 12, 2017. REUTERS/Carlos Barria
1/11

Pompeo zahtijeva i da Iran oslobodi sve američke građane, povuče snage iz Sirije i prestane prijetiti Izraelu.

On je pozvao na novi sporazum koji bi ratificirao Kongres. Ukoliko bi Iran pristao na novi sporazum, Pompeo je rekao da bi SAD bile spremne ukinuti sve sankcije toj zemlji, te uspostaviti pune diplomatske i trgovinske veze s Teheranom.

Njegove prijetnje dodatnim sankcijama dolaze dok Europljani - Francuska, Britanija i Njemačka - rade na pronalaženju rješenja kako očuvati dosadašnji sporazum s Iranom.

Komentara 18

Avatar superhik74
superhik74
23:14 21.05.2018.

Iran prestao prodavati nafu za petrodolare i presao na Euro. Tip zivi u 1945 dok je dolar imao pokrice u zlatu, koga u Iranu briga za prijetnje cionisticke kolonije koje se nekad zvala Amerika, iranci mogu dobiti sve sto im treba trgovinom s EU , Rusijom i Kinom, tako da cionisticka kolonija koja grca pod dugovima cionistickim bankarima Federal Reserve uvodi sankcije samoj sebi.

BE
besal1951
10:27 22.05.2018.

Hvala ti bože ,da si nama posao takvu budalu. Možda če on "možda" otvoriti oči EU ….

ST
stomugromova
23:21 21.05.2018.

Čudno kako nisu tražili da im se izruče iranski resursi koje su desetljećima isisavali nakon što su 1953g. srušili demokratski izabranog premijera Irana,Mossadegha i postavili svoju marionetu šah Rezu Pahlavija.Pompeo govori kako iranski narod loše živi.Gdje nađu takve debilne psihopatee i kriminalce.Čini se da je duboka država ušla u potpuno shizofrenu fazu jer ih hvata strah radi izgubljene dominacija .Prijete svima i svakom no uskoro će se spustiti na zemlju jer će sa ovakvim ponašanjem ostati sami sa sobom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije