Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 208
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRGOVINA LJUDIMA

Otac, majka i sin udomili petoricu muškaraca pa ih prisiljavali na teški rad, ograničili im kretanje....

Split: Ivana Pernara ispred OŠ Bol čekala policija, ali nije se pojavio
Foto: Zvonimir Barisin/PIXSELL
1/3
15.03.2024.
u 13:52

Nakon što se za priču doznalo, otac, majka i sin su privedeni i kazneno prijavljeni.

Kako izgleda kada kriminal i to onaj  najgore vrste - iskorištavanje slabih, bolesnih i nemoćnih za svoj profit - postane obiteljski "posao", svjedoči jedan primjer iz okolice Vrbovca. Tamo su uhićene tri osobe; S. J. (67), B. J. (30) i B. J. (62), otac, sin i majka koji se sumnjiče za trgovinu ljudima. Žrtve su im bili muškarci, njih pet, u dobi od 47 do 72 godine.

Cijela ta grozomorna priča počela prije desetak godina kada je  S. J. pribavio dozvolu, koja je njegovoj obitelji omogućila da se bavi - udomiteljstvom. Dozvoljeno im je da na području Vrbovca udomljavaju odrasle osobe. U travnju 2022. posao s udomljavanjem starijih osoba  preuzeo je njegov sin. On je tražio i da mu se dozvoli udomljavanje pet odraslih osoba koje su imale, poteškoća s mentalnim zdravljem. I tada za navedenih pet osoba počinje pakao, koji je potrajao dok troje članova spomenute obitelji nije uhićeno. Jer sumnja se da su osumnjičenici izrabljivali petoricu muškaraca tjerajući ih da obavljaju različite poslove, fizički su ih kažnjavali, prisiljavali su na rad, ograničavali su im slobodu kretanja.... Sumnjiče se da su zlorabili teško psiho-fizičko stanje u kojem su bili spomenuti muškarci kako bi uspostavili nadzor na njima te ih napravili ovisnima o sebi.

Sumnja se da su osumnjičenici petoricu muškaraca prisiljavali  da obavljaju teške fizičke poslove na imanju, gdje su hranili i opsluživali domaće životinje, obavljali poslove u vinogradu, u polju i slično. Žrtve su za vrijeme boravka u udomiteljskoj obitelji, bile smještene tijekom noći u zaključane prostorije i bez nadzora. Nakon što se za priču doznalo, otac, majka i sin su privedeni i kazneno prijavljeni. Nakon ispitivanja na policiji i tužiteljstvu dovedeni su pred suca istrage zagrebačkog Županijskog suda jer tužiteljstvo traži da im se odredi istražni zatvor zbog mogućeg utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja djela.

FOTO Opasna droga Galaxy pojavila se u Međimurju, policija provela akciju: 'To je čista kemija!'

Split: Ivana Pernara ispred OŠ Bol čekala policija, ali nije se pojavio
1/15
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije