Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 65
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nastavak dramatične priče

Otac djevojčice koju je djed odveo iz Hrvatske u Srbiju: Napravio je ono što je najbolje. Nadam se da ćemo uskoro biti zajedno'

Obitelj
Dubravka Petric/PIXSELL
29.10.2022.
u 10:30

Dok je njegova kći bila u domu, Milan je kupio kuću u Vinkovcima te uredio sobu zu nju kako je ona htjela. Socijalni radnici su mu, kako tvrdi, zamjerili što je kuću kupio van Osijeka, a nakon godinu dana mjera za ostajanje u domu produžena je za još godinu zbog spornih razloga.

Već se danima prati priča o djedu Miroslavu koji je unuku pod skrbi Centra za socijalni rad u Osijeku odveo u Srbiju, gdje joj živi majka.

-Otac nije učinio ništa pogrešno kada je uzeo moju kći i odveo je u Srbiju. Napravio je ono što je najbolje. Sretna je i stalo se čujemo, falimo jedno drugom, nekad i zaplače, a ja se trudim sakriti suze. Nadam se da ćemo uskoro biti zajedno- rekao je otac Milan za Kurir.rs.

-Pretpostavljam da je netko od susjeda nazvao centar za socijalnu skrb zato što smo iz Srbije. Nekoliko puta sam pronašao natpis ''vrati se u Srbiju'' na vratima. Bivša supruga je meni dala skrbništvo nad djetetom jer sam mislio da je ovdje bolji život za nju. Bolje da to nisam napravio- objasnio je Milan pa dodao:

-Iznajmljivao sam stan u centru grada, bavio se autolimarijom, lijepo smo živjeli, kćer je imala sve. Socijalna služba od mene je tražila da pronađem posao na kojem ću biti prijavljen, tako sam i napravio. Kada su dolazili kod nas vidjeli su da ima sve što treba te su mi rekli da je previše razmažena i da to nije dobro.

Milan tvrdi da su ga socijalni radnici napali zato što je djetetu rekao da joj je majka umrla te su poslali zahtjev za odlazak logopedu. Nakon što je dobio posao u klaonici za preradu mesa, dao sam je na čuvanje prijateljici budući da je radio osam sati dnevno.

-Sve sam dogovorio s prijateljicom, dao sam joj novac za čuvanje, a potpisali smo i ugovor kod javnog bilježnika. Socijalna služba došla je u kontrolu i rekli su mi da sam dao dijete na čuvanje u tuđi prostor pa je ispalo da sam kćer predao u tuđu obitelj bez pitanja.

Kako kaže, netko ga je anonimno prijavio zbog čega mu je dijete oduzeto, a otkrio je i kako je u to vrijeme živio sa ženom koja je bila sklona alkoholu.

-Sve što su socijalni radnici tražili od mene sam ispunio. Redovito sam išao u posjetu, svaki put me pitala kada idemo kući. Kako sam joj mogao objasniti da će nas odvojiti - pita se Milan.

Dok je njegova kći bila u domu, Milan je kupio kuću u Vinkovcima te uredio sobu zu nju kako je ona htjela. Socijalni radnici su mu, kako tvrdi, zamjerili što je kuću kupio van Osijeka, a nakon godinu dana mjera za ostajanje u domu produžena je za još godinu. Naime, rekli su mu kako djevojčica ima traume zbog njegove brade i tetovaža te kako mora psihologu, piše Kurir.

-Tada je došlo do svađe. Prijetio sam socijalnoj radnici. Zbog prijetnji sam dobio kaznu zatvora od godinu dana i dva mjeseca.
Milan je pušten iz zatvora nakon sedam mjeseci, a sada čeka odluku da odleži još sedam kako bi se što prije vratio u Srbiju. Kontakt s djevojčicom mu je zabranjen, a on se nada kako će uskoro opet biti s njom i kako će vratiti skrbništvo.

 

Komentara 17

MI
Mikis
14:33 29.10.2022.

socijalni javni sluzbenici sa materijalnom pristranom hijerarhijom pravila i morala, oko vrata i na usima kile zlata i bizuterija, klijenti im nisu ljudske sudbine nego kutije za dostavu i eto zasmetalo im da bi trebale ici u kontrolu u drugi grad , a ne u gradu u kojem one-oni zive i rade. ma kako se samo otac usudio zivjet daleko od socijalne sluzbe i tih bescutnih hodajucih kocki leda

DU
Deleted user
11:36 29.10.2022.

Treba saslušati i drugu stranu priče.

Avatar Le-Freak
Le-Freak
11:09 29.10.2022.

Prvo se pravi onaj dojam da je birokratska masinerija pregruba. Ipak kada se cita malo vise onda postoje razlozi za odluke koje su provedene.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije