Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 89
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MORA NA LIJEČENJE

Osuđen muškarac koji je prijetio Jadranki Kosor: 'Nikad joj ne bih učinio ništa nažao'

marinko kartel
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/4
22.11.2016.
u 18:02

Iako na sudu nije iznosio obranu, Marinko K. još je na ispitivanju u tužiteljstvu nekoliko puta naveo kako "gospođu Kosor poznaje od ranih devedesetih godina kada ju je prvi puta susreo dok je radio u Školskoj Knjizi".

- Gospođi Kosor nikada ne bi učinio ništa nažao i ona zbog toga ne treba strahovati. Vrata mog doma su joj uvijek otvorena ako želi razgovarati sa mnom, te bi joj se želio još jednom ispričati zbog svega - zadnje su riječi koje je u svojoj obrani na zagrebačkom Općinskom kaznenom sudu iznio Marinko K. (66) prije nego je osuđen na uvjetnu kaznu

Taj 66-godišnjak je uhićen krajem kolovoza ove godine nakon što je došao pred vrata stana Jadranke Kosor u Šeferovoj ulici te joj dvadesetak minuta lupao na vrata i prijetio "kako će ju zatući i da će platiti". Zbog prijetnji i nametljivog ponašanja osuđen je na uvjetnu kaznu od 8 mjeseci s rokom kušnje od dvije godine, te mu je određeno i obavezno psihijatrijsko liječenje u trajanju od dvije godine, a osim toga po pravomoćnosti presude morat će platiti i 9350 kuna sudskih troškova.

Kao olakotne okolnosti sud je cijenio to što je riječ o osobi zrele životne dobi koja ima psihičkih poteškoća, da nikada nije kazneno niti prekršajno prijavljivan te činjenicu da je Marinko K. sudjelovao u Domovinskom ratu.

Marinko K. kriv je jer je od siječnja 2013. do 29. kolovoza 2016. godine učestalo zvao bivšu premijerku te joj slao pisma i telegrame. I nju i njezine ukućane je u više navrata izvrijeđao, a Jadranku Kosor je osim na službene brojeve zvao i na privatni mobitel kao i na kućni telefon, a na kraju je to pred vratima njezina stana učinio i "u živo".

Iako na sudu nije iznosio obranu, Marinko K. još je na ispitivanju u tužiteljstvu nekoliko puta naveo kako "gospođu Kosor poznaje od ranih devedesetih godina kada ju je prvi puta susreo dok je radio u Školskoj Knjizi".

- Bila je 1991. godina i gospođa Kosor je došla kao radijska novinarka u Školsku Knjigu i tražila je nekoga s kim bi mogla ići u vrtiće i škole napraviti neku priču vezanu za prodaju udžbenika. Ja sam tada tamo bio direktor marketinga i rekao sam joj da ide sa mnom. Od tada ju pamtim kao divnu osobu, vozila se sa mnom u autu, a ja sam joj rekao da ću ju odvesti predsjedniku Tuđmanu kog sam poznavao još od sedamdesetih godina. Tada ju je on primio i ona je ostala kod njega raditi i nismo se više čuli sve do 2003. godine - dio je poprilično konfuznog iskaza Marinka K. u kojemu je još između ostalog naveo i kako je završio pet fakulteta, te se hvalio s navodnim poznanstvima s Dinkom Cvitanom, generalom Zvonimirom Červenkom... Prema njegovim riječima problemi su počeli 2005. godine kada je predao molbu za braniteljsku mirovinu, te se tada i obratio za pomoć Jadranki Kosor koja je bila ministrica branitelja i međugeneracijske solidarnosti. Nikada nije dobio odgovor, pa ju je nastavio zvati nekoliko puta mjesečno, sve do 2016. godine kada je završio u pritvoru

>> Jadranka Kosor primila prijeteće pismo. 'Preporučuju mi živo zakopavanje'

Komentara 3

Avatar krcedolac
krcedolac
07:41 23.11.2016.

Da si jahtom ubio dvoje ljudi bio bi oslobođen ovako ideš u zatvor.

OB
ObrenM
09:11 23.11.2016.

Pored stovatelja Milanovica u V.L.postoje i simpatizeri Jadranke Kosor.Zasto mi se brise benigni komentar koji istinito pise o postenju spomenute.Ona i danas ima toliku snagu da normalne ljude moze poslati na 2 godine u ludnicu.Medjutim nismo jos docekali sankcioniranje svegaa sto je neposteno radila ili prikrivala.Vjerovatno iz istog razloga iz koga se ne sankcionira Nadan Vidosevic i njemu slicni.

MS
mare_split
19:47 22.11.2016.

Čovječe, bolje svaki zatvor nego prisila na psihijatriji! Postao si 'kunić', a 'liječenje' nećeš preživjeti! Žalim te! Neka ti Bog bude na pomoć i milostiv!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije