Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAZNE ZA PREKRŠITELJE

Oštre mjere: Talijanska policija kaznila osobe koje su se okupile na sprovodu

Koronavirus u Italiji
Foto: Reuters/PIXSELL
1/20
11.03.2020.
u 18:31

Istražitelji kažu da su neke ljekarne prodavale maske uz 6.000 posto veću maržu

Talijanska policija razbila je veliku mrežu preprodavača zaštitnih maski i sredstava za dezinfekciju koji su na tim proizvodima htjeli ostvariti brzu i pozamašnu zaradu, a vlasti su počele sankcionirati prekršitelje mjera o zabrani kretanja i okupljanja.

Tijekom pretresa koji je policija u utorak obavila u prostorijama trideset tvrtka u dvadesetak općina u okolici Barija, u pokrajini Apuliji, zaplijenjene su zaštitne maske, gel za dezinfekciju i vlažni rupčići u vrijednosti oko 220.000 eura, dodaje državno odvjetništvo u utorak.

VIDEO Naši poznati znanstvenici odgovaraju na pitanje: Zašto se koronavirus toliko brzo širi u Italiji?

"Ta je mreža planirala iskoristiti epidemiju koronavirusa" kojim je u Italiji zaraženo više od 10.000 ljudi, od kojih je više od 600 umrlo. Čelnici tvrtki u kojima je obavljen pretres talijanski su i kineski državljani. Istražitelji kažu da su neke ljekarne prodavale maske uz 6.000 posto veću maržu. Kupovale su maske na veliko i "pojedinačno ih prepakiravale u prozirne vrećice".

Talijanska vlada je zabranila sva putovanja koja nisu izričito povezana s poslom ili zdravljem.

Prve kazne su pale u utorak kada je policija prekršajno prijavila 48 osoba koje su na Siciliji sudjelovale na pokopu, prekršivši tako vladine uredbe za suzbijanje epidemije.

Policajci u ophodnji naišli su u srijedu u noći na nezaposlenog 40-godišnjaka koji ih je uvjeravao da je pošao kupiti cigarete, ali kako je bio izvan prebivališta isprika nije uvažena, objavila je agencija AGI.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije