Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NE SMIJE K OBITELJI

Hrvatski sudac završio u karanteni! Pitali smo ga je li morao ići u Italiju

Fran Jović
Foto: Marin Tironi/Pixsell
11.03.2020.
u 18:04

Nakon što je u utorak navečer sudio utakmicu Atalanta – Lyon u Firenci, hrvatski sudac Fran Jović mora u dvotjednu karantenu zbog čega neće suditi u HNL-u

Kako je koronavirus utjecao na sportaše i njihove rasporede, tako je utjecao i na druge osobe iz sporta. Da, dobar dio međunarodnih utakmica se igra bez gledatelja, ali ne mogu se igrati i bez sudaca. Oni svoj posao ne mogu raditi od kuće pa su tako u utorak morali biti na međunarodnoj dužnosti, i to u državi najjače pogođenoj koronavirusom u Europi – Italiji.

Hrvatski nogometni sudac elitne skupine Fran Jović u utorak je sa svojim pomoćnicima Hrvojem Radićem i Lukom Pušićem sudio utakmicu osmine finala Lige prvaka za mlade između Atalante i Lyona. U vrlo zanimljivom susretu bilo je 3:3 nakon čega su Francuzi prošli dalje jer su bili bolji u izvođenju udaraca s bijele točke, no to u ovom trenutku nije toliko važno. Jović i njegovi pomoćnici zbog situacije u kojoj je Lombardija, naravno, nisu sudili u Bergamu, nego u Firenci gdje je situacija znatno mirnija.

– U Firenci je situacija sasvim u redu, slična kao i u Hrvatskoj. Mjere opreza provode se kao i u cijeloj Italiji, ali nije ni približno loše kao u Lombardiji. Međutim, nismo smjeli nikamo ići. S aerodroma smo odmah otišli u hotel i iz hotela na stadion, nije bilo nikakve šetnje ni razgledavanja. Svi restorani i kafići su prazni, a bili smo jedini u hotelu – kazao nam je Jović oko 14 sati u srijedu, taman prije nego što se ukrcao na zrakoplov za Hrvatsku u kojem su i on i pomoćnici odvojeni.

– Utakmica se igrala u kampu Talijanskog nogometnog saveza, a na ulasku u stadion mjere opreza bile su stroge. Svakoj osobi koja je ulazila na stadion kontrolirana je tjelesna temperatura, od igrača, nas sudaca, sve do ostalih službenih osoba. Bez pregleda nitko nije mogao ući, u Uefi se sve to radi na visokoj razini – kaže Jović.

Bez obzira na to što je hrvatski sudački sastav sudio u mirnijem dijelu Italije, i dalje moraju postojati mjere prevencije pa tako pri povratku iz Italije sva trojica moraju u izolaciju što znači da neće moći suditi iduća dva kola Prve HNL.

– Da, sad nam slijedi izolacija od 14 dana čim dođemo u Hrvatsku. Iduća dva tjedna nema delegiranja u HNL-u, ali dobro, pripremili smo se za ovu situaciju. Ne znam još točno gdje ću biti u izolaciji, ali gdje god budem, trenirat ću po već određenom programu.

Je li se ovakvo delegiranje moglo izbjeći?

– Ma nije, a što ćete, mi smo Uefini vojnici. No dobro je da je sve pripremljeno za ovaj period. Morao sam tijekom jučerašnje utakmice zaboraviti na sve ovo i koncentrirati se.

Osim na poslovnom planu, 35-godišnjem arbitru iz Zagreba ova će dva tjedna biti posve drukčija i na privatnom planu.

– Naravno, ne smijem ni ići kući svojoj obitelji u ovom periodu. Imam dijete u vrtiću pa su se tete već raspitivale hoću li biti u kontaktu s djecom. Svi su zabrinuti, ali nema razloga ni za brigu ni za paniku – zaključno smiruje Jović.

Ključne riječi

Komentara 8

DU
Deleted user
20:11 11.03.2020.

Tribalo bi vise njih stavit u izolaciju i to dozivotnu zato nije potrebna korona samo malo friskog zraka kroz prozore HNS-a ! !!!!!

ZO
Zooltan
20:32 11.03.2020.

nitko nemora nikud ići kad je opasnost za zdravlje drugih ljudi u pitanju nego je ovo bahato proseravanje na tuđi račun.

DU
Deleted user
21:29 11.03.2020.

Poznati Hrvat???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije