Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBRANA IMA PRAVO ŽALBE

Osječki sud: Mamiću će se suditi u odsutnosti

Zdravko Mamić
Foto: Armin Durgut/PIXSELL
1/3
15.02.2020.
u 08:00

Po drugoj USKOK-ovoj optužnici, bivšeg čelnika NK Dinama Zdravka Mamića i još šestoricu okrivljenika tereti se da su, u sklopu zločinačkog udruženja, klub oštetili za oko 200 milijuna kuna

S obzirom na to da ga BiH neće izručiti našem pravosuđu, a očito neće ni svojom voljom prijeći hrvatsku granicu, Zdravku Mamiću sudit će – u odsutnosti. Tu je odluku, naime, donijelo izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Osijeku prije nekoliko dana. Riječ je o preostale dvije optužnice protiv Mamića, a koje su jesenas spojene u jedan predmet.

– Nakon što se odluka dostavi strankama, obrana ima pravo žalbe, a iskoristi li ga, o žalbi će odlučivati Vrhovni sud – pojašnjava sudac Miroslav Rožac, glasnogovornik osječkog suda. Po drugoj USKOK-ovoj optužnici, bivšeg čelnika NK Dinama Zdravka Mamića i još šestoricu okrivljenika tereti se da su, u sklopu zločinačkog udruženja, klub oštetili za oko 200 milijuna kuna.

Uz njega, optuženi su i brat mu Zoran, sin Mario, zatim Damir Vrbanović, Sandro Stipančić, Igor Krota te Nikky Arthur Vuksan. Na trećoj je optužnici ime samo Zdravka Mamića, a tereti ga se da je s Dinamova računa u austrijskom Klagenfurtu nezakonito podigao ukupno 2,2 milijuna eura, koje je potom koristio u osobne svrhe.

U prvom slučaju, podsjetimo, braća Mamić, Damir Vrbanović i poreznik Milan Pernar nepravomoćno su proglašeni krivima za izvlačenje 116 milijuna kuna iz Dinama, a tu presudu osječkoga suda, iz lipnja 2018., Zdravko Mamić nije slušao uživo – doznao je za nju u Međugorju, kamo je nešto prije pobjegao. Osuđen je tada na šest i pol godina zatvora.

VIDEO Zdravko Mamić o presudi

 

Ključne riječi

Komentara 14

BO
Bojnik
11:40 15.02.2020.

Od toga sto ce mu suditi u odsutnosti ima koristi samo HDZ....kao pravosuđe nesto radi.Kao i ove sad presude za silovanje, i zabijanje noza u glavu,a zlocinac dobije 8 godina zatvora.Poznajem neke ljude koji su ubili u bas, bas,samoobrani pa su dobili 11 godina.Smijeh,smijurija,i izopacenost sudstva daje nam za pravo da vjerujemo da je ovo samo jos jedan pokusaj da HDZ dobije glasove u Dalmaciji.

Avatar I Shot Kunta Kinte
I Shot Kunta Kinte
12:51 15.02.2020.

Mamic je hrvatski Mikhail Khodorkovsky. Malo mu je moc udarila u glavu pa je poceo otvoreno podrzavati jednu politicku opciju, a to se stvarnim hrvatskim vladarima nimalo nije svidjelo. Duboka drzava drzi u svojim rukama pravosudje i medije, bez obzira tko je na vlasti, a to je sasvim dovoljno za eliminirati bilo koga tko nije po njihovom ukusu. Ovo sto Mamicu rade je skoro identicno sa slucajem Khodorkovsky..., i on je poceo podrzavati razne Soroseve udruge i opoziciju u Rusiji i to je bio pocetak njegovog pada... Prvo jedna optuznica i presuda, pa onda jos dvije optuznice i nova presuda. Doduse, Khodorkovsky je "odsluzio" nekoliko godina corke, ali je sad u egzilu, bas kao i Mamic. Jedina i vrlo vazna razlika u ova dva slucaja je u tome sto su u Rusiji na vlasti ruski patrioti i suverenisti dok je u Hrvatskoj obrnuta situacija... u Hrvatskoj patriote i suvereniste proganjaju "k'o Bog maglu"...

AF
AfganistanskiHrvat
11:38 15.02.2020.

Sve optužnice tj. presude spojiti u jednu: doživotna.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije