Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 43
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NALAZI SE U ISTRAŽNOM ZATVORU

Optužen za pokušaj ubojstva policajca i još dvije osobe

policija ilustracija
Hrvoje Jelavić/PIXSELL
30.08.2023.
u 17:15

Sumnja se da je okrivljenik ispalio metak prema policijskom službeniku te mu zadao površinsku prostrijelnu ranu lijeve nadlaktice i strijelno okrznuće u podpazušnoj regiji.

Zbog pokušaja teškog ubojstva policijskog službenika, kojeg je ozlijedio pucanjem iz vatrenog oružja, te pokušaja ubojstva još dvije osobe osječko Županijsko državno odvjetništvo podiglo je optužnicu protiv 64-godišnjeg okrivljenika.

Tužiteljstvo tereti okrivljenika da je 3. ožujka 2023., u prostorijama vatrogasnog doma u Šagu, u alkoholiziranom stanju, pokušao usmrtiti 55-godišnjeg policijskog službenika Policijske postaje Belišće, koji je prethodno u više navrata postupao prema njemu zbog remećenja javnog reda i mira, te pokušao usmrtiti 50-godišnjaka i 37-godišnjaka, koji su bili u društvu policajca.

Sumnja se da je okrivljenik ispalio metak prema policijskom službeniku te mu zadao površinsku prostrijelnu ranu lijeve nadlaktice i strijelno okrznuće u podpazušnoj regiji. Tereti ga se da je nakon toga usmjerio pištolj prema preostaloj dvojici oštećenika te nekoliko puta povukao okidač, ali do ispaljenja metaka nije došlo, zbog zastoja vatrenog oružja.

U dovršenju nedjela osumnjičenika su spriječili policijski službenik i nazočni 37-godišnji oštećenik, koji su ga tjelesno svladali i oduzeli mu pištolj. Okrivljeni 64-godišnjak se nalazi u istražnom zatvoru, zbog opasnosti od ponavljanja djela, navodi tužiteljstvo.

VEZANI ČLANCI:

VIDEO: Strava u Dugom Selu: U eksploziji poginule dvije osobe, treća teško ozlijeđena

 

Komentara 1

Avatar Stradun
Stradun
17:28 30.08.2023.

U mnogim državama napadač na policajca uopće ne bi preživio.Bio bi upucan. A ako bi, kojim čudom, ipak ostao živ, potom bi ga kaznili 20 godina zatvora. . I Dulje. Mi to moramo uvesti i kod nas.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije