Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AFERA FIMI MEDIJA

Optužen bivši generalni direktor JANAFA

Dubravko Tkalčić
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
12.07.2019.
u 14:28

Fimi medija se prema optužnici u tom poslu okoristila za oko 15.000 kuna, a JANAF je oštećen za ukupno 249.026 kuna.

Dubravko Tkalčić (59), bivši generalni direktor JANAFA, optužen je zloporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju i zloporabu položaja, a optužnicu protiv njega podiglo je Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu.

Riječ je o još jednom kraku afere Fimi medija, a tužiteljstvo ga tereti da je 1. travnja 2007. zaključio marketinški ugovor, za koji 6. prosinca 2007. Fimi medija isporučila ugovor JANAFU. Prema ugovoru zaračunate su usluge produkcije od 191.900 kuna bez PDV-a, odnosno 234.118 kuna s PDV-om.

Iako je račun poslan JANAFU i plaćen, usluge navedene u ugovoru nikada nisu obavljene, pa JANAF, tvrdi tužiteljstvo, nikada nije dobio snimke naručenog promidžbenog filma. Tkalčića tužiteljstvo tereti i da je znao da je vrijednost tih usluga višestruko preplaćena.

Tereti ga se i da je tijekom prosinca 2007. izravnim ugovaranjem od Fimi medije naručio poslovne poklone ukupno vrijedne 91.186 kuna, iako je znao da JANAF obveznik primjene Zakona o javnoj nabavi. Fimi medija se prema optužnici u tom poslu okoristila za oko 15.000 kuna, a JANAF je oštećen za ukupno 249.026 kuna.

Komentara 4

DV
dvorskaluda
15:00 12.07.2019.

Kaj da veliš? Svaki božji dan već 25 godina čitamo; Todrić ukrao xy milijuna Sanader yx milijuna , Zagorac XX milijuna , Ježić,Protega,Jambo,Gucić,Kuščević zamračio XY milijuna i imovinu, Kirin,Bajs,Čehok,Vidošević, Mamić,Mravak, Polančec,Barišić,Merzel,Bandić,Rončević, Šola ... Popis bi bio vjerojatno dug desetine metarara pisano malenim slovima i bez proreda, dvostrano...Pa evo još jednoga.....a mnogi se tek kandidiraju za ...i taj popis

DV
dvorskaluda
15:01 12.07.2019.

Mnogi se tek kandidiraju...i za taj popis na koji su neki ipak prije njih dospjeli, ali reda mora biti, prvo jedan popis ...pa za godinicu dvije i ovaj

NT
Nikola Turajlić-jaružalo
15:07 12.07.2019.

Kakva je to novost! Za takvi sitniš stvarati medijski slučaj! Svi naši vjerodomoljubni dužnosnici, državni i društveni su manji ili veći Ive ili Nadani, koji izgibaju u ljutom boju za svoj dom, kao, svoju stranku i kompradore, a domovina im dodje nešto kao krava muzara. Neovisna država je stvarana u ime hrvatskih dvonožnih papkara i kopitara, a za račun vjerodomoljubnih elitnih glodara. Zašto je neovisna država EU repofenjeraš, odgovor je jednoznačan. Državovoditelji za svoj dom, svoje stranke i kompradore, zbog "par kila mesa, ubijaju čitava hrvatska stada", a svoje domoljublje dokazuju udarajući se u grudi, kao naši dalji srodnici primati.. Lijep pozdrav našem tankoćutnom, vjerodomoljubnom adminu, branitelju lika i djela Vrhovnika Franje, Grofa Djure od Petrinje i ostalih dvijestotine Vrhovnikovih velemoža, kao i njegovih nasljednika državovoditelja, ukoliko je danas dežurni?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije