Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 178
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
03.02.2015. u 12:00

Nakon glasno najavljenog reformskog zahvata, najprije se potiho odustalo od outsourcinga, odnosno izdvajanja sporednih usluga poput čišćenja i pranja, dostave i slično.

Milanka Opačić, potpredsjednica Vlade, prije godinu dana ponosno je predstavila akcijski plan kojim je planirala uštede mjerene milijardama kuna. Nakon glasno najavljenog reformskog zahvata, najprije se potiho odustalo od outsourcinga, odnosno izdvajanja sporednih usluga poput čišćenja i pranja, dostave i slično. Još se tiše ovih dana, piše Novi list, odustaje od objedinjavanja računovodstvenih službi na razini cijelog javnog sektora. Razloga za takvu odluku je oko 6000 jer upravo je toliko računovođa zaposleno u javnoj upravi.

Odnija java i krumpir, samo neka malo 'svrnu' granicu

Srećko Kundid, mještanin Sebišine u Imotskoj krajini, postao je prva žrtva novog graničnog, schengenskog režima, javlja Slobodna. Nesretnom Kundidu međa Europske unije prolazi kroz dvorište pa će mu uskoro srušiti dvorišni zid i zatvoriti put do garaže. Očajni Kundid svjestan granice nudi državi alternativno rješenje, da granica umjesto kroz njegovu kuću prođe kroz njegovo krumpirište. “Odnija java i krumpir”, poručuje Kundid, samo neka granicu “malo svrnu”.

Švaljek novogodišnje primanje priredila na pragu veljače

Sandra Švaljek, “zamjenica gradonačelnika koja obnaša dužnost gradonačelnika grada Zagreba”, ne samo što ima najdužu titulu u zemlji, već joj i godina traje duže, punih 13 mjeseci. “Tradicionalno novogodišnje primanje” priredila je – 29. siječnja.

Židovski centar u istom tekstu ima 3, 5, 7 i 9 etaža

Zoran Milanović, hrvatski premijer, podržao je gradnju sinagoge u zagrebačkoj Praškoj ulici, a nova zgrada Židovskog centra gradit će se na mjestu nekadašnje sinagoge koju je početkom Drugog svjetskog rata srušila ustaška vlast. Gradnju će financirati Vlada i Grad Zagreb kao glavni strateški partneri te drugi donatori. Jedino što iz Jutarnjeg nismo doznali je koliko će etaža imati budući Židovski centar. Na naslovnici se navodi da će imati devet katova i tri podzemne etaže što je u neskladu s podnaslovom teksta gdje su odrezana dva kata pa zgrada ima sedam nadzemnih, ali i pet podzemnih etaža. U samom tekstu gabariti su još manji, sedam je nadzemnih i tri podzemne.

>> WC papir od pet slojeva da dva možemo vratiti Vladi

>> Bandić prima punu plaću jer nije državni službenik

Komentara 5

NZ
NAĐI-zaZAGREBbezkumova
13:13 03.02.2015.

Čudi me da nisu raspustili vladu, nakon propasti crvenog predsjednika na izborima.

AU
aurora1zn
14:18 03.02.2015.

propadne joj outsorsing ili kako se vec zove-propadne joj zakon a ona jos ministrica

AU
aurora1zn
14:16 03.02.2015.

njoj sve propada svaki zakon sve tko je drzi u vladi???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije