Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
opomene pred otkaz

OESS: Alarmantno je da HRT tako drakonski ušutkava novinare

gojan, sever
Jurica Galoić/Pixsell
08.05.2012.
u 13:15

Razvoj događaja na HRT-u pokazuje da u Hrvatskoj uistinu postoji ozbiljan problem s percepcijom slobode medija i izražavanja - naglasila je Dunja Mijatović

Više je nego alarmantno da javni servis koristi tako drakonsku praksu ušutkavanja novinara. Uloga javnog TV-servisa trebala bi biti naglašavanje tema od javnog interesa, a urušavanje medijskih sloboda bez sumnje je važno pitanje, ključ svake demokracije i svakako ključ svakog neovisnog javnog medijskog servisa. Kazala je to predstavnica OESS-a za slobodu medija Dunja Mijatović vezano za slučaj novinarki Elizabete Gojan i Maje Sever kojima je HRT uručio opomene pred otkaz.

– Razvoj događaja na HRT-u pokazuje da u Hrvatskoj uistinu postoji ozbiljan problem s percepcijom slobode medija i izražavanja. To nije način na koji bi se s kritikama u demokratskom društvu trebalo nositi, a najmanje bi tako trebao postupati neovisni javni medij – naglasila je Mijatović te dodala:

 – Apeliram na Upravu HRT-a da hitno preispita svoju zabrinjavajuću praksu da bi ponovno uspostavila atmosferu povjerenja i u odnosu na novinare i u odnosu na publiku.

Komentara 9

LI
Livi
15:36 08.05.2012.

Boze moj, pogledaj na ovoj slici tko govori i zahtijeva demokraticnost na HRT-u! Zar su ovi ljudi prespavali doba \"samoupravljackog komunizma\" kad smo imali tako bajnu demokraciju. Ne sjecam se nijedne kritike na racun tadasnjih sloboda a kamo li slobode medija.

KO
korisnik2
17:07 08.05.2012.

\"da bi ponovno uspostavila atmosferu povjerenja i u odnosu na novinare i u odnosu na publiku.\" hahahaha.

ĆA
ćaćaća
13:29 08.05.2012.

otišli se hrvati uvuć dragom vođi:)) uprknuće je naš najveći izvozni proizvod:)) kad sdp preuzme hrt onda nam je demokracija zajamčena:)) da oni su inače sljednici velike demokratske stranke skj skh:)))

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije