Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
potvrdio Prodanović

Odvjetnici će od Vrhovnog suda tražiti manju kaznu za Čačića

Čačić Prodanović
Željko Lukunić/PIXSELL
25.03.2013.
u 11:19

– Da, tražit ćemo smanjenje kazne. Ne bismo se inače žalili da ne tražimo nižu kaznu – rekao nam je Prodanović, ali nije želio otkriti koliko će smanjenje kazne tražiti.

Čedo Prodanović, odvjetnik Radimira Čačića, potvrdio nam je da će na Vrhovnom sudu tražiti smanjenje kazne od 22 mjeseca zatvora koja je izrečena na mađarskom sudu zbog izazivanja prometne nesreće s dvoje poginulih.

– Da, tražit ćemo smanjenje kazne. Ne bismo se inače žalili da ne tražimo nižu kaznu – rekao nam je Prodanović, ali nije želio otkriti koliko će smanjenje kazne tražiti. No, veliko smanjenje ili uvjetnu kaznu teško mogu očekivati jer na njih vjerojatno ne bi pristala mađarska strana.

U siječnju je Izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda potvrdilo presudu mađarskog suda Radimiru Čačiću odlučivši da se Čačić osuđuje na godinu dana i 10 mjeseci zatvora. Prema odluci Županijskog suda, Čačić, nakon što odsluži najmanje polovicu kazne, može tražiti uvjetni otpust. Uz to mu je izrečena i zabrana upravljanja vozilima u trajanju od tri godine, a to je mjera koja počinje teći nakon pravomoćnosti presude.

Vrhovni sud bi o Čačićevoj žalbi trebao raspravljati 24. travnja. Konačnu odluku hrvatskog sudstva na kraju će morati potvrditi mađarski ministar pravosuđa i tek nakon toga Čačić može otići u neki od hrvatskih zatvora.

>>Pusić nova šefica HNS-a! Čačić poručio: Sretno svima i doviđenja

Komentara 9

MA
matador007
11:32 25.03.2013.

Koliko nemoralan čovjek može biti da skrivi smrt dvoje ljudi i još očekuje smanjenje zatvorske kazne za taj događaj?Razumijem da se nesreća može svakome dogoditi,ali onda se i svatko onaj kome se dogodi neka suoči s njezinim posljedicama.

DU
Deleted user
11:33 25.03.2013.

Svi su jednaki pred zakonom, ali zakon nije jednak prema svima! Niz primjera svjedoči o tome, npr. slučaj exmin. Čobankovića ili Žužić junior... U ovom slučaju mi nije jasna odvjetnička "igrica" jer može naš Vrhovni sud i osloboditi Čačića, ali onda stupa na scenu mađarska strana koja može te vratolomije s gumi-paragrafima poništiti i ode Čačić u mađarski zatvor, tamo gdje sve vrvi od pripadnika jedne polunomadske manjine u Mađarskoj (koja čak ima i Filharmoniju). Ukratko, zašto čačkaju mečku za Čačića kad je mađarska strana ta koja mora biti zadovoljna, a ne naši. Odvjetnici za honorar! Ali bi Čačić mogao upoznati mađarske splačine & kiblu!

OB
-obrisani-
11:31 25.03.2013.

Hajde da vas vidimo Vrhovni sude.. Razmislite dobro. Narod vas gleda.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije