Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIČA IZ SISKA

Oduzeli im dvoje male djece nakon što im je kuća stradala u potresu

Posljedice potresa u selu Majska Poljana
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/2
03.02.2021.
u 09:42

Darko i Josipa Čudić iz Siska u petak su ostali bez svojih sinova, socijalne radnice odvele su ih u udomiteljsku obitelj jer im je kuća oštećena u potresu i opasna za život

Darko i Josipa Čudić iz Siska ostali su bez svoje djece koju je Centar za socijalnu skrb odveo u udomiteljsku obitelj jer im je kuća razrušena u potresu te nemaju adekvatan smještaj.

Toj su obitelji u petak na vrata pozvonile dvije socijalne radnice, a ubrzo su stigla i dva policijska automobila s četvero policajaca, piše Telegram. Josipa je bila sama kod kuće sa sinovima starim godinu i pol dana i dva mjeseca dok je otac Darko bio na poslu.

Kad su sve pregledale, socijalne radnice obavijestile su majku da istog časa odvode djecu jer je kuća jako oštećena u potresu i opasna za život.

Obitelj se u studenome prošle godine doselila u Sisak odakle je Darko rodom. Dotad su živjeli u Velikoj Gorici. Iznajmili su trošnu kuću u predgrađu Siska koju su si mogli priuštiti. Josipa je rodila Leona 1. prosinca u sisačkoj bolnici, a nakon potresa njihova kuća dobila je žutu naljepnicu te su se preselili u jednu sobu koja je ostala neoštećena. Darko je pisao Stožeru da mu daju neku mobilnu kućicu koju će staviti u dvorište unajmljene kuće, ali kućica nije stigla.

U Centru za socijalnu skrb rekli su im kako će djecu vratiti kada donesu dokaz da imaju adekvatan smještaj, a djeca su dotad u udomiteljskoj obitelji u selu Tišina. Majka je trenutačno s njima iako je rekla da joj u petak to socijalne radnice nisu dopustile. Ravnateljica Centra za socijalnu skrb pak tvrdi da su joj kolegice nudile da ide s djecom, no da ona to nije htjela.

Na pitanje zašto ih sve zajedno nisu smjestili ravnateljica je odgovorila kako se sve odigralo u petak oko 15 sati pred sam vikend 'pa više nije bilo prostora za pronalazak takvog rješenja'.

Ključne riječi

Komentara 17

SA
sasoon
10:24 03.02.2021.

Mlađe dijete ima 2 mjeseca, znači majka ga doji. Hoće li ga dojiti utomitelji?Neće, nego će mu davati mlijeko u prahu, a u međuvremenu će majka ostati bez mlijeka, jer ne doji dijete. Umjesto da ste im donijeli kućicu, vi ste im oduzeli djecu? Sramota!

Avatar Grunf
Grunf
10:05 03.02.2021.

Čestitke soc.radnicima na odlično obavljenom poslu. Sad više nitko ne može reći da državni službenici ne rade iza 15 sati petkom. Nadam se da su jako ponosne na sebe kako obavljaju savjesno svoj posao,a nadam se da su i njihovi roditelji izuzetno ponosni na njih.

KI
kilkenny
10:26 03.02.2021.

A imena socijalnih radnica? Ako se vec spominju imena roditelja. Necemo valjda diskriminaciju istih.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije