Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izvijestila ravnateljica

Odgojiteljica zagrebačkog vrtića pozitivna na koronavirus

Mobilni kontejneri u kojima se građani mogu testirati na koronavirus
Foto: Goran Stanzl/Pixsell
1/4
18.03.2020.
u 21:31

Ravnateljica vrtića zamolila je roditelje da djecu odvedu u drugi objekt

Odgojiteljica jednog zagrebačkog vrtića pozitivna je na koronavirus o čemu je roditelje izvijestila ravnateljica.

Budući da u vrtićima i dalje funkcioniraju dežurstva zamolila je da djecu dovedu u drugi objekt.

- Poštovani roditelji, vezano uz pozitivan nalaz na koronavirus naše odgojiteljice provedeni su svi koraci epidemiološke zaštite i očekuje se rješenje više sanitarne inspektorice koja će biti stavljena na web stranicu vrtića. Vrtić mora provesti upravne mjere koje se odnose na zabranu djelatnosti u centralnom objektu do provođenja protuepidemijske mjere dezinfekcije prostora te mjere samoizolacije za određene osobe. Ukoliko imate potrebe za boravkom djeteta u vrtiću molimo vas da djecu dovedete u područni objekt gdje ćemo organizirati odgojno-obrazovni rad, stoji u objavi ravnateljice.

Upit o navedenom slučaju, ali i o prethodnom slučaju zaraze u zagrebačkom vrtiću, poslali smo ministarstvu zdravstva, a dobili smo sljedeći odgovor:

- Što se tiče broja testirane djece i broja djece u samoizolaciji upućujemo Vas na Hrvatski zavod za javno zdravstvo koji vodi kumulativne brojčane evidencije. Što se djece tiče, Ministarstvo zdravstva još jednom ponavlja apel svih stručnjaka da se izrazito pazi pri iznošenju bilo kakvih informacija vezanih za djecu i maloljetnike u javnost jer moramo poštovati njihovu privatnost iznad svega. Tim povodom je izlagala i pravobraniteljica za djecu na tiskovnoj konferenciji. Što se tiče 119 obitelji, Ministarstvo zdravstva ponavlja kako se u zajedničkoj suradnji oslanjamo na struku i na epidemiologe koji rade svoj posao. Rade ga iznimnim naporima i s velikim trudom te slažu prioritete koje ostali moraju poštivati. Izvidi su napravljeni i dalje će se postupati sukladno pravilima, poručili su iz ministarstva. Odgovor na upit iz  Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo nismo dobili.

VIDEO Zašto je važno ostati kod kuće?

Ključne riječi

Komentara 32

DI
diazrm
21:35 18.03.2020.

Lijepo zatvoriti granicu skroz, tko je van neka je van, uvesti karantenu i policiju na ulicu i ograničiti bilo kakvo uzaludno kretanje. Jer da smo zatvorili granicu i ograničili kretanje sad bi bili slobodni od korone. Neke zemlje su već korak naprijed debelo.

DU
Deleted user
22:23 18.03.2020.

Ravnateljica salje djecu u drugi objekt..... Ma bravo.... Ajmo zarazit dalje odgajatelje... Djecu kako god zadrzat doma, bar jedan roditelj doma ostat. Nazovite doktora opce prakse,kazete sto je bilo,dobijete bolovanje

AS
aspiranto1950
21:52 18.03.2020.

Jel to onaj vrtić gdje je išlo dijete od onog zaraženog?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije