Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVE DRASTIČNE MJERE

Stupaju na snagu posebne mjere: Zabranjeni javni događaji, zatvaraju se ugostiteljski objekti

Nacionalni stožer civilne zaštite potvrdio 38. slučaj zaraze koronavirusom u Hrvatskoj
Foto: Josip Regovic/PIXSELL
1/2
18.03.2020.
u 18:15

Ostat će otvorene prehrambene trgovine, benzinske postaje i ljekarne.

Potpredsjednik Vlade i voditelj Nacionalnog stožera Civilne zaštite Davor Božinović najavio je da će od ponoći biti zabranjeni svi javni događaji i okupljanja te rad ugostiteljskih objekata kao i trgovina koje ne prodaju prehrambene i higijenske artikle.

„Priprema se odluka kojom će se u Hrvatskoj otkazati svi javni događaji i okupljanja. Obustavit će se rad za sve uslužne djelatnosti koje nisu prijeko potrebne za svakodnevno funkcioniranje zajednice – saune, bazeni, kina, noćni i disco klubovi i sl”, rekao je Božinović na konferenciji za novinare.

Također, obustavit će se rad muzeja, kazališta, plesnih škola i knjižnica, izložbi, frizera, kozmetičara, teretana i fitness centara, obustavljaju se sva sportska natjecanja, vjerska okupljanja i sl.

Božinović je rekao i da će se obustaviti rad ugostiteljskih objekata svih kategorija, osim pripreme i dostave hrane i rada pučkih kuhinja.

Obustavit će se rad i svih trgovina osim onih koje prodaju prehrambene i higijenske artikle, a radit će ljekarne, benzinske crpke, pekarnice, kiosci, specijalizirane trgovine dječjom opremom i za invalidska pomagala, prodaja hrane za životinje i sl.

Zabrana se odnosi na rok od 30 dana.

Pogledajte video zašto je važno ostati kod kuće

Komentara 44

Avatar mlijeko
mlijeko
19:30 18.03.2020.

Gdje će sada suci raditi... većinu vremena su "radili" po kafićima i restoranima.

Avatar Leftard_logic
Leftard_logic
19:47 18.03.2020.

Umjesto da smo odmah zatvorili granice i dopustili ulaz samo onima koji prođu karantenu, mi sada ispaštamo radi političke korektnosti i fašizma ljudskopravaša

ŠE
Švecki epidemiolog dr.Pedersen
18:53 18.03.2020.

Dakle, gdje su brojevi telefona po kvartovima i naseljima na koje stariji i bolesni ljudi koji ne smiju van mogu nazvati da im se dostavi hrana, lijekovi, ili da im se odu platiti računi?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije