Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI REŽIM

Od 4. svibnja obvezno korištenje maski ili pokrivala za lice na letovima Crotia Airlinesa

Croatia airlines
Foto: Igor Soban/PIXSELL
1/2
02.05.2020.
u 13:22

Prihvatljiva pokrivala za lice podrazumijevaju dvoslojne pamučne maske za lice, medicinske (kirurške) maske za lice te filtrirajuće polumaske s ventilom i bez ventila

Na svim letovima Croatia Airlinesa, nacionalnog avioprijevoznika i člana udruge Star Alliance, od 4. svibnja obvezno je korištenje zaštitnih maski ili pokrivala za lice. 

Slijedeći odluke i upute javnozdravstvenih i civilnih zrakoplovnih vlasti, ovu zaštitnu mjeru kompanija je preventivno donijela kako bi se smanjio potencijalni rizik prenošenja koronavirusa tijekom leta, navode u subotu u priopćenju.

U skladu s novom mjerom, putnici na let trebaju doći sa zaštitnim maskama ili pokrivalima za lice te ih koristiti tijekom cijelog boravka u putničkoj kabini zrakoplova. Prihvatljiva pokrivala za lice podrazumijevaju dvoslojne pamučne maske za lice, medicinske (kirurške) maske za lice te filtrirajuće polumaske s ventilom i bez ventila.

U cilju zaštite zdravlja putnika i osoblja kompanija nastavlja i s provođenjem mnogih drugih već implementiranih mjera. Članovi kabinske posade koji dolaze u izravan kontakt s putnicima i zemaljskim osobljem opremljeni su odgovarajućim zaštitnim sredstvima, zrakoplovi se svakodnevno dezinficiraju, prilikom redovitog čišćenja putničke kabine provode se pojačane higijenske mjere, a osoblju su na raspolaganju različita dezinfekcijska sredstva.

Iz  Croatia Airlinesa naglašavaju i kako su zrakoplovi opremljeni visokokvalitetnim filterima za pročišćavanje zraka u putničkoj kabini, koji se uz stalan protok dovodi iz atmosfere, a zrak u putničkom prostoru cirkulira vertikalno.

Od 11. svibnja djelomična obnova letova

Od 11. svibnja Croatia Airlines počinje s djelomičnom obnovom letova unutar Hrvatske i to uvođenjem dva dnevna leta (jutarnji i večernji) na linijama Zagreb - Split - Zagreb i Zagreb - Dubrovnik - Zagreb, a nova mjera nošenja zaštitnih maski odnosi se i na trenutno jedine međunarodne letove koji se obavljaju na liniji Zagreb – Frankfurt - Zagreb, jedanput na dan. 

Od početka epidemiološke krize nisu zabilježeni slučajevi zaraze na letovima Croatia Airlinesa, a iz te kompa nije poručuju kako će se i dalje prilagođavati aktualnoj situaciji te službenim odlukama i uputama javnozdravstvenih i regulatornih tijela. 

 

Ključne riječi

Komentara 2

DU
Deleted user
15:01 02.05.2020.

Očito se donose odluke bez da se uzmu u obzir savjeti svjetski poznatih virologa i pneumologa. Neki dan je žena pala u nesvjest za volanom u SAD-u zbog manjka kisika uzrokovanog maskom i poginula. Manjak kisika zbog maske može biti od životne opasnosti ljudima koji imaju astmu ili neki drugi vid problema sa dišnim putevima. Ne postoji na ovom svijetu tretman ili uvjeti koji se mogu provoditi u praksi za sve ljude jednako. To je isto kao da sve bolesti lječite sa istim ljekom. Uključite to malo sive mase u glavi te se raspitajte kod stručnjaka kako izbječi ugroz raznih pacjenata nošenjem maski pa onda donosite odluke. Treba li da netko umro na letu radi vašeg debilizma ??.

Avatar EtTore
EtTore
13:27 03.05.2020.

SEZONA PROPALA

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije