Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MJEŠTANI SE PROTIVE

Romska obitelj ostala u Hlebinama: 'Inate se, odbili su kuću s centralnim, PVC stolarijom i fasadom'

Ilustracija
Damir Spehar/PIXSELL
22.09.2023.
u 13:54

Predsjednik Vijeća romske nacionalne manjine Koprivničko-križevačke županije Franjo Horvat kaže nam da je obitelj ostala u Hlebinama i da ne zna traži li Općina i dalje novu kuću

Obitelj Oršuš ostala je živjeti u Hlebinama, unatoč otporu velikog broja mještana tog podravskog sela. - Obitelj Oršuš je odlučila ostati u Hlebinama. I dalje se traži kuća za njih, ali kad nisu prihvatili tri puta bolju kuću, mislim da neće ni nešto drugo. Kuća koju su odbili ima centralno grijanje, PVC stolariju i fasadu. Takvu kuću ni ja nemam! Oni se sad inate svima – kaže nam Zoki Horvat, predsjednik Vijeća romske nacionalne manjine u Hlebinama.

On se priključio mještanima koji su protiv doseljenja obitelji Oršuš jer ne želi da se suživot koji su Romi dugo gradili s većinskim narodom naruši zbog pojedinih članova obitelji s policijskim dosjeima. Je li, pitamo ga, bilo kakvih problema sa članovima obitelji? - Bilo je manjih problema s pijančevanjima i trzavica – kaže.

VEZANI ČLANCI

Predsjednik Vijeća romske nacionalne manjine Koprivničko-križevačke županije Franjo Horvat kaže nam da je obitelj ostala u Hlebinama i da ne zna traži li Općina i dalje novu kuću. Ne zna, veli, ni je li završila istraga oko rušenja romskih kuću u Općini Drnje. - Poslat ću upit policiji i potpredsjednici Vlade Anji Šimpraga - veli.

Sreća u nesreći ili nesreća u sreći? Policajci ulovili kradljivca automobila pa ih napale - ose

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar Carbonado
Carbonado
14:57 22.09.2023.

Kuća nema jacuzzi. Ovo je teško vrijeđanje nacionalne manjine.

MI
mikimouse12
14:10 22.09.2023.

Tu se protiv Roma toliko protive, a kad stranci uzimaju obalu I promoviraju kao privatna plaza nitko ni rijeci

SK
skupiduša
14:34 22.09.2023.

U pravu su što ne pristaju, isto bi im opet radili i da su pristali na drugu kuću.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije