Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
otkriven motiv

Oakland: Ubio sedmero, a želio smaknuti jednu od djelatnica

oakland,pucnjava,američka policija (1)
AFP/PIXSELL
Autori: ba/VLM, tri/VLM, tli/VLM
02.04.2012.
u 22:00

Korejac One Goh (43) ušetao je na sveučilište kako bi smaknuo jednu od djelatnica. Nije je pronašao pa je počeo nasumično pucati po studentima.

Korejac One Goh (43) koji je u krvavom pohodu na sveučilištu u Oaklandu ubio sedmero, a ranio troje ljudi, namjeravao je smaknuti jednu od djelatnica fakulteta, prenosi BBC. Goh je na svečilište usetao s namjerom da ubije konkretnu osobu, no nije je pronašao. Tada je počeo s nasumičnim smaknućima, smatra policija.

- Bio je ogorčen administracijom kao i nekim kolegama koji su ga ponižavali dok je bio jedan od studenata - izjavio je načelnik oaklandske policije Howard Jordan te dodao kako je Goh zbog problematičnog ponašanja prije sedam mjeseci bio zamoljen da napusti sveučilište.

Dan nakon stravičnog masakra u Oaklandu će se održati komemoracija za žrtve, piše CNN. Policija je nekoliko sati nakon napada privela bivšeg studenta, 43-godišnjeg Korejca One Gohu kojeg sumnjiči za pucnjavu. On se u trenutku uhićenja nalazio u trgovačkom centru u obližnjem gradu Alamedi.

– Muškarac je došao u sveučilište i ispalio više hitaca – rekla je Johna Watson iz oaklandske policije, prenosi BBC.

Paul Singh, čija je sestra Devinder Kaur među ranjenima, svjedoči da mu je u kratkom susretu nakon masakra ispričala da je Goh ušao u školu i zatim povikao: ''Stanite u red, ubit ću vas''. Prisutni su njegove riječi najprije shvatili kao šalu, no zatim je ispalio prvi metak...

Kršćansko sveučilište Oikos nudi studije teologije, glazbe i azijske medicine. Pastor Jong Kim, koji je sveučilište osnovao prije deset godina, rekao je da je čuo tridesetak pucnjeva te da je ostao u uredu. Također je otkrio da je napadač nekad i sam bio student na sveučilištu, no nije se mogao sjetiti je li izbačen ili je sam otišao, javlja Washington Post.

– Žena koja je bila u zgradi rekla je da je unutra neki luđak. Rekla je da je netko pored nje pogođen u prsa i odvezen vozilom hitne pomoći – rekao je Brian Snow, jedan od svjedoka.

Komentara 2

PE
petrinjac
07:00 03.04.2012.

ovo je obećana zemlja,u americi je opasnije ići u školu nego biti na ratištu kojeg ameri vode u svijetu

Avatar Bik
Bik
09:05 03.04.2012.

napadač je 43-godišnji Korejac i dosad je 7 poginulo,!! smotani novinari http://www.bild.de/news/ausland/schiesserei/schiesserei-an-us-uni-23470314.bild.html

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije