Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UHIĆEN ŠEF ZAŠTITARSKE TVRTKE

Novi detalji o optužbi za silovanje: Golubić priznao da su se drogirali, djevojka tvrdi da ju je zatočio i prisilio na odnos

Dean Golubić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
06.04.2022.
u 15:40

Golubić se s djevojkom u dobi od tridesetak godina u Sheraton dovezao u subotu, nakon čega su otišli u sobu u kojoj su oboje, prema njegovom priznanju, konzumirali drogu. Nakon toga je između njih dvoje uslijedio i spolni odnos koji je, prema njegovim riječima, bio sporazuman, dok je djevojka policiji rekla kako ju je suvlasnik zaštitarske tvrtke zatočio u sobi i potom silovao

Silovanje za koje se sumnjiči diplomirani kriminalist i suvlasnik zaštitarske tvrtke Lupus Dean Golubić (39), a zbog čega je taj 39-godišnjak u utorak završio i u pritvorskoj ćeliji zagrebačkog Remetinca odigralo se, kako Večernji list neslužbeno doznaje, prošlog vikenda u noći sa subote na nedjelju u sobi zagrebačkog hotela Sheraton.

Golubić se s djevojkom u dobi od tridesetak godina u Sheraton dovezao u subotu, nakon čega su otišli u sobu u kojoj su oboje, prema njegovom priznanju, konzumirali drogu. Nakon toga je između njih dvoje uslijedio i spolni odnos koji je, prema njegovim riječima, bio sporazuman, dok je djevojka policiji rekla kako ju je suvlasnik zaštitarske tvrtke zatočio u sobi i potom silovao.

Iz PU zagrebačke potvrdili su kako su nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja Deana Golubića kazneno prijavili zbog tri djela – silovanja, protupravnog oduzimanja slobode i omogućavanja trošenja droge, a sve na štetu žene o kojoj nisu željeli iznositi više detalja iz obzira prema pravima i interesima žrtve kao i zaštite njezine privatnosti. Prema Kaznenom zakonu, za silovanje su zapriječene kazne u rasponu od jedne do deset godina zatvora, a za protupravno oduzimanje slobode i omogućavanje trošenja droga do pet godina.

Nakon što je ispitan na Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu tužiteljstvo je protiv Golubića podnijelo i zahtjev za određivanjem istražnog zatvora zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Sudac istrage prihvatio je prvi, a odbio drugi zahtjev, što znači da će Golubić u pritvoru biti dok se ne ispitaju svi svjedoci koji bi mogli imati relevantna saznanja vezana uz počinjenje djela za koje se sumnjiči.

Osim što je poznat po tome da je suvlasnik zaštitarske tvrtke u kojoj se, nakon što je dao otkaz na mjestu pročelnika zagrebačkog Ureda za upravljanje u hitnim situacijama na direktorskom mjestu zaposlio i Pavle Kalinić, Golubić se u proteklih desetak godina više puta pojavljivao i kao kandidat različitih, doduše uglavnom marginalnih političkih stranaka, na parlamentarnim izborima. Prvi puta je to učinio 2011. kao predsjednik novoosnovane stranke Nacionalni demokrati (ND) koja se protivila ulasku Hrvatske u Europsku uniju, ali saborska fotelja ostala mu je nedostižna. Ponovno je u Sabor pokušao ući 2016. ali ovoga puta sa strankom  Hrvatska kršćanska demokratska unija (HKDU) dr. Marko Veselica. I tada je ostao kratkih rukava. Stranka je nedugo zatim otišla u stečaj, a treći put sreću je okušao preklani kao prvi čovjek Hrvatske demokratske stranke. Opet neuspješno. Međutim, iako mu na političkom planu nikako ne ide, zato je poslovno, moglo bi se reći, vrlo uspješan s obzirom da vodi tvrtku s preko 60 zaposlenih koja već godinama ostvaruje dobit.


 
Ključne riječi

Komentara 61

Avatar Artoo Detoo
Artoo Detoo
18:42 06.04.2022.

Čestitam autoru članka na iscrpnom tekstu. Vjerujem da je ovo početak jednog divnog novog novinarstva. Na primjer da ćemo ubuduće ovako detaljno moći čitati i o kriminalcima, u slučaju kada počine neko nedjelo iz jedne nama dobro poznate manjine koja obogaćuje naše društvo, a također su vrsni sakupljači sekundarnog otpada. Nekako su do sada bili nepravedno medijski zakinuti za ovakav detaljan opis i opisivanje "backgrounda", te najčešće jedva spomenuti samo inicijalima. Zaista, diskriminacija prema njima.

KO
koziak
16:26 06.04.2022.

isla je sa njim u sobu gledat tv crtice u hotelu , komedija

AC
acer7
18:54 06.04.2022.

Zašto se njegovo ime spominje, a još nije ni pokrenuta optužnica? A gospođa se štiti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije