Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISTRAGA OTKRILA

Novi detalji: na žrtvama stravične nesreće EgyptAira pronađeni tragovi eksploziva!

EgyptAir
Foto: AMR ABDALLAH DALSH/REUTERS/PIXSELL
15.12.2016.
u 17:38

Zrakoplov koji je letio na liniji Pariz - Kairo 19. svibnja se srušio u jedan od najdubljih dijelova Sredozemlja

Istražitelji egipatske zrakoplovne nesreće EgyptAira u kojoj je u svibnju smrtno stradalo 66 putnika i članova posade, danas su izjavili da su na posmrtnim ostacima žrtava pronašli tragove eksploziva. 

Zrakoplov koji je letio na liniji Pariz - Kairo 19. svibnja se srušio u jedan od najdubljih dijelova Sredozemlja. 

Egipatsko istražno povjerenstvo izdalo je priopćenje u kojemu stoji da su istražitelji na ostacima nekih žrtava nesreće pronašli tragove eksploziva. Pojedinosti nisu objavljene, no rezultati istrage poslani su tužiteljstvu. 

Sudski izvor je kazao da tužiteljstvo još nije dobilo informacije o tragovima eksploziva, no da ih svakako kani uključiti u istragu. 

Egipatski izvor blizak slučaju za Reuters je kazao kako je Egipat izvijestio Francusku o rezultatima istrage prije nekoliko mjeseci, no da su francuski istražitelji zatražili više vremena kako bi ih proučili

"Zbog toga je priopćenje objavljeno tek sada", rekao je izvor, želeći ostati anoniman. 

Pariški Le Figaro u rujnu je pisao o tome da su francuski istražitelji na ostacima srušenog zrakoplova otkrili ostatke TNT-a, no nije im bilo dopušteno da nastave istragu. Egipatski su dužnosnici tada zanijekali da opstruiraju francusku istragu. 

>> Stjuardesa s leta EgyptAir godinu dana prije pada aviona predvidjela tragediju?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije