Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
aktiviran dimni alarm

Podaci crne kutije srušenog zrakoplova EgyptAira pokazali da je možda izbio požar

egyptair
Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
30.06.2016.
u 07:58

Pronađene su obje crne kutije, no druga, koja snima razgovor u pilotskoj kabini, u Francuskoj je na popravku

Podaci jedne od dviju crnih kutija zrakoplova Egyptaira koji je u svibnju pao u Sredozemno more govore da se na letu MS804 aktivirao dimni alarm u toaletu, rekli su jučer istražitelji koji se pripremaju provesti cjelovitu istragu.

Airbus A320 srušio se u istočnom Sredozemnom moru na letu iz Pariza za Kairo 19. svibnja pri čemu je poginulo svi 66 putnika i članova posade, a uzrok pada  još je nerazjašnjen.

– Prve informacije govore da je sniman čitav let od polijetanja iz zračne luke Charles de Gaulle sve dok snimanje nije prekinuto na mjestu pada – rekao je egipatski istražiteljski odbor.

Prednji dio pronađene olupine zrakoplova pokazuje štetu koja nastaje zbog velike vrućine i intenzivnog dima, ističu istražitelji.

Pronađene su obje crne kutije, no druga, koja snima razgovor u pilotskoj kabini, u Francuskoj je na popravku. Bude li popravljena trebala bi razotkriti razgovor pilota kao i druge važne podatke u cockpitu, primjerice buku motora.

Istraga ne isključuje nijedan uzrok nesreće, no sve se više vjeruje da je riječ o greški u tehničkom sustavu zrakoplova, a ne o sabotaži.

Pad zrakoplova težak je udarac za Egipat jer se dogodio gotovo šest mjeseci nakon što se ruski putnički zrakoplov srušio nedugo nakon polijetanja iz ljetovališta Sharm-el-Sheik na poluotoku Sinaju u listopadu pri čemu su poginule 224 osobe.

>> Pronađena crna kutija palog egipatskog zrakoplova, pronašla je hrvatska brodska posada

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije