Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OD 1984. DO 2015.

Njemica nestala na 31 godinu: Nikada nije imala auto niti otišla na odmor, a stanarinu je plaćala u gotovini

Anonimna žena
Foto: Pixabay
17.03.2024.
u 09:23

Inspektor koji je 80-ih godina vodio potragu kaže da su detaljno istražili svaki trag i "okrenuli grad naglavačke" kako bi pronašli Petru P.

Više od 30 godina nakon što je netragom nestala, Petra P. iz Donje Saske 2015. godine pozvala je policiju kada je otkrila da je u njen stan u Düsseldorfu netko provalio. Tada je službenicima priznala svoj identitet, nakon što je 31 godinu živjela pod imenom Susanne Schneider, a jučer je odlučila ispričati svoju priču.

Studentica informatike Petra P. nestala je iz Braunschweiga 1984. godine. Za njom je pokrenuta potraga no nikada nije pronađena, a kada je u javnost izašao šegrt stolarskog zanata i rekao da ju je on ubio, proglašena je mrtvom, iako nikada nije otkriveno njeno tijelo. Od 2015. godine, kada je policiji rekla tko je zapravo, nije govorila o svom nestanku sve do subote 16. ožujka kada je u RTL-ovoj emisiji ispričala da je bila zlostavljana i samo je htjela nestati, prenosi Fenix magazin.

Petra je ključeve stana dala cimerici, podigla 3000 maraka s računa, spakirala se, otišla zubaru i - nestala. Pod novim imenom, koje je sama odabrala, živjela je 31 godinu. Za to vrijeme je promijenila više poslova, nije nikada imala auto niti otišla na godišnji odmor, a stanarinu je uvijek plaćala u gotovini.

– Tako sam ostala neprimijećena sve te godine. Nisam znala da me traži policija. Jednostavno sam htjela neprimjetno nestati iz svog prijašnjeg života - priznala je. Umirovljeni inspektor koji se bavio njenim slučajem, Holger Kunkel, bio je uvjeren da je Petra ubijena. -Sad mi nije teško shvatiti kako se teroristi mogu skrivati 30 godina kad je obična žena to uspjela - komentirao je inspektor.

Naglasio je da su za vrijeme istrage detaljno istražili svaki trag. Pročešljali su cijelu šumu, tražili su je i ronioci, cijeli grad su, kaže Kunkel, okrenuli naglavačke. - Ne mogu shvatiti da je žena čija je slika obišla Njemačku, uspjela skriti svoj identitet i to tri desetljeća, istaknuo je inspektor.

GALERIJA Ovo su najsigurnije zemlje u koje biste mogli pobjeći ako Putin pokrene nuklearni rat

Anonimna žena
1/20
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije