Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
iranska kompanija

Njemačka zabranila promet: 'Mahan Air mora do daljnjega zaustaviti sve letove'

Zrakoplov
Foto: Reuters/PIXSELL/Ilustracija
21.01.2019.
u 12:43

Njemačka savezni ured za zračni promet u Braunschweigu zabranio je iranskoj zračnoj kompaniji Mahan Air promet u Njemačkoj

Njemačka savezni ured za zračni promet u Braunschweigu zabranio je iranskoj zračnoj kompaniji Mahan Air promet u Njemačkoj, priopćeno je u ponedjeljak. „Mahan Air mora do daljnjega zaustaviti sve letove za i iz Njemačke“, stoji u priopćenju. Kako je priopćeno, razlog oduzimanja dozvole za letove u Njemačkoj je "očuvanje vanjskopolitičkih i sigurnosnih interesa Njemačke“.

Njemački mediji su prije toga javljali o zabrani prometa za Mahan Air, za koji se sumnja da redovito leti za Iransku revolucionarnu gardu i prevozi iranske postrojbe i oružje u Siriju. Mahan Air se također sumnjiči da se njegovi zrakoplovi koriste i u „terorističke svrhe“.

Dnevnik Sueddeutsche Zeitung te javni servisi NDR i WDR javljaju, pozivajući se na izvore u njemačkoj vladi, kako se radi o „konkretnom potezu“ uperenom protiv jedne kompanije, a ne o „općim sankcijama“ protiv Irana. Mnoge zemlje Europske unije se žale na špijunske aktivnosti Irana na njihovom području. U Njemačkoj je prošlog tjedna uhićen djelatnik Bundeswehra porijeklom iz Afganistana kojem se predbacuje špijuniranje za iransku tajnu službu. Mahan Air je letio redovito iz Teherana za Duesseldorf i Muenchen.

>>Pogledajte video: Pratnja MIG-ova

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar TheJack
TheJack
13:06 21.01.2019.

Nema razlike od terorista koji dlaze kopnom, bez osobnih dokumenata i terorista koji dolaze zrakom, kroz brdo provjera i sa osobnim dokumentima, ili to nijemci zele odobrovoljiti glavnog "partnera", pa da ovaji malo zazmiri glede sjevernog toka!?

Avatar nekakav
nekakav
13:43 21.01.2019.

iranci zabrane prelet njemačkim kompanijama i fifti-fifti su. iranci će za odmazdu povećati brojnost iranskih obitelji u njemačkoj. svaka obitelj za godinu dana da se poveća za najmanje jednog člana. pa nek nijemci razmisle što i kako dalje. gluposti se rade u američkom interesu. ali ajd, kad pa je nijemac o ičemu odlučivao?! dvaput je probao, pa mu porezali prste.

FR
franjo
23:03 21.01.2019.

Naredio im Trump .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije