Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bizaran slučaj u Britaniji

Borili se s neplodnošću: Britanac svoju spermu pomiješao s očevom, partnerica rodila sina

tata
Foto: Pixabay.com
1/2
16.02.2024.
u 11:56

Nakon što su lokalne vlasti doznale za okolnosti dječakova začeća, pokrenule su pravni postupak za utvrđivanje očinstva

Na neobičan potez odlučio se muškarac identificiran kao PQ, jer ne može biti imenovan iz pravnih razloga, iz britanskog grada Barnsley koji se sa svojom partnericom JK borio s neplodnošću, a nisu si mogli priuštiti medicinski potpomognutu oplodnju. Britanac se dosjetio pomiješati svoju spermu s očevom, a mješavina je zatim ubrizgana u ženu koja je zatrudnjela i rodila sina koji danas ima pet godina, piše Fenix magazin

Mediji koji izvještavaju o ovom neobičnom i bizarnom slučaju ne navode tko je i kako ubrizgao mješavinu sperme u ženu, a Britanac je na Višem sudu kazao da je taj dogovor zauvijek trebao ostati tajan. No nakon što su lokalne vlasti doznale za okolnosti dječakova začeća, pokrenule su pravni postupak za utvrđivanje očinstva. Sud je u četvrtak odbio zahtjev lokalnih vlasti te obitelj mora sama odlučiti hoće li provesti postupak utvrđivanja očinstva i djetetu kasnije reći rezultat. Sudac je rekao da bi petogodišnji dječak mogao "pretrpjeti emocionalnu štetu" ako dozna kako je začet.

POVEZANI ČLANCI:

– Želja da se zaštiti javni interes u održavanju točnih matičnih knjiga ne predstavlja osobni interes u odlučivanju o takvom zahtjevu - rekao je sudac. Ipak, napomenuo je da bez testiranja biološko očinstvo ostaje neizvjesno. – Postoji, u najmanju ruku, velika šansa da je osoba za koju dijete vjeruje da mu je djed zapravo biološki otac ili osoba za koju vjeruje da mu je otac, zapravo njegov polubrat - objasnio je sudac. Zaključio je da bi obitelj možda trebala proći test očinstva da bi kasnije rekli istinu djetetu, "ali to je njihova stvar".

VIDEO Muškarac tvrdi: 'Ključ sretnog braka je redovito varanje žene'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije